Afbeelding

Vrolijke gedichten en muziek in Theaterschuur Linde

do 18 april 2024 Hardenberg

In de Theaterschuur aan de Linderweg 4 in Linde staat op zondagmiddag 28 april de lichtvoetige poëzie centraal met optredens van twee uitmuntende lightverse dichters: Rikkert Zuiderveld en Ton Peters. En voor het muzikale plezier zullen de drie ras-muzikanten van Heeren Oud-Zuid zorgen . De uitvoering begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt 15 euro, inclusief koffie/thee met cake. Toegangskaarten kunnen gereserveerd worden via email: info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch via 0523-234001

Rikkert Zuiderveld

Velen kennen Rikkert  van het legendarische duo Elly en Rikkert. Maar hij is niet alleen bekend vanwege zijn liedjes en muziek. Rikkert is ook een van de beste lightverse-dichters van ons land. In die hoedanigheid is hij geregeld te horen op radio en tv. Op dit moment is hij zelfs Nederlands kampioen Lightverse. Die titel won hij op het festival Lichtvoetig VII (najaar 2023) in Emmen.

Ton Peters

Als er iemand bekend staat bij de Nederlandse lightverse liefhebbers om zijn knappe, humorvolle gedichten, dan is het wel Ton Peters! Dichter en redacteur van het Drents Letterkundig Tijdschrift Roet. Onvermoeibaar strijder voor de literatuur in Noord-Nederland in het Nederlands en de streektaal. Deze middag staat zijn kat centraal in zijn gedichten.

Heeren Oud-Zuid

Deze muzikanten uit Assen zijn thuis in veel genres: fado, pop, blues, chanson. In het Nederlands en het Drents. Muziek die soms ontroert, soms een milde glimlach op het gezicht tovert. Ze brengen teksten van Drentse schrijvers en henzelf. De Heeren worden gevormd door: Luc Oostra (zang/gitaar), Jan Kuipers (piano) en Cor Többen (elektrische gitaar).

Kijk voor meer info op: www.theaterschuurlinde.nl

Afbeelding
Afbeelding
Voorbeschouwing Mariënberg tegen GFC Goor Hardenberg 59 minuten geleden
Afbeelding
Dawit Baauw wil nog meer scoren Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Arie Slob benoemd als 'bestuurlijk kopstuk' bij kanaal Almelo-De Haandrik Hardenberg 1 uur geleden
koffie hoort erbij.
Parkinson Café Hardenberg: dagbesteding? Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente berichten week 18 Hardenberg 2 uur geleden