Afbeelding

Sfeervolle toertocht voor antieke motoren

ma 15 april 2024 Hardenberg

De jubileumeditie van Rondom Gees, een toertocht van motoren van voor 1914, vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 april met deelnemers uit onder andere  Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Denemarken. De motorcoureurs maken die dag twee tochten, een totaal van bijna 90 kilometer. Door de bossen, langs de velden en door mooie plaatsen zoals Gramsbergen, Steenwijksmoer, Haandrik, Ane, Oosterhesselen, Benneveld, Oud Aalden, Meppen, Balinge en Mantinge. Er is onder meer een mooie tussenstop bij huiskamercafé Mommeriete in Gramsbergen. 

Meer activiteiten

Maar liefst 25 vrijwilligers uit het dorp Gees en omstreken zorgen ervoor dat de deelnemers goed worden verzorgd en dat het verkeer op de route goed en tijdig stopt, zodat de deelnemers lekker en veilig kunnen doorrijden. Omdat het een jubileumjaar is, zijn er dit jaar in Gees extra activiteiten, waaronder een opstelling van oude tractoren en auto’s. Ook zijn er in Gees diverse optredens van jaren ’20 muziek, van onder andere De Zingende Broeder en The Magnolians. Verder is er een kleine markt door lokale ondernemers. Ook het lokale Repair café zal de hele dag actief zijn. 

Belangstellenden kunnen de motoren in de ochtend vanaf 8 uur tot de start om 9.30 uur bij Dorpsstraat 85 in Gees bekijken, zo rond 10.30 uur bij de Mommeriete, Oostermaat 66 in Gramsbergen, vanaf 12.00 tijdens de lunch weer in Gees aan de Dorpsstraat 85 en zo rond 14.45 uur bij eethuis en natuurkampeerterrein Voscheheugte aan de Mantingerdijk 8 in Mantinge. Rond 16.00 uur zijn de moteren dan weer in Gees te zien. En natuurlijk zijn ze overal langs de route te zien. 

Bij vertrek uit Gees in de ochtend zal ‘de wandelende motoren encyclopedie’ Piet Heidema steeds iets vertellen over de motoren die aan de toer meedoen. Zoals over de Givaudan uit 1905, een Peugeot uit 1905 en het James model 8 uit 1914.

Kijk voor meer informatie op: www.rondomgees.nl

dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Oudheidkundige Vereniging verwelkomt nieuwe voor zitter Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van het zwemseizoen bij Het Heuveltjesbosbad Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
'Vijvertuinen' opent poort Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Sientje is ERELID bij Buurtvereniging Sluis 6-7 Hardenberg Ingezonden 8 uur geleden