Afbeelding

Rock’in in D’Olde Stee

ma 8 april 2024 Hardenberg

Een bijzonder dubbeloptreden zaterdag 13 april in d’Olde Stee in Lutten. Met twee bands uit de regio die in de loop der jaren naam en faam hebben opgebouwd. Tennessee Aces, dat sinds begin dit jaar in een nieuwe samenstelling aan de weg timmert, verricht die avond de muzikale opening. Daarna is het de beurt aan White Child.

Het is vooral classic rock dat die avond de klok slaat. Het motto die avond luidt dan ook rock’n in d’Olde Stee.
Tenneessee Aces bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten uit de regio Hardenberg “Rock en lol is wat ons verbindt en dat willen we graag delen met het publiek”, zegt bandlid David Altena. “We spelen covers van onder meer Elvis, The Beatles, Queen, Abba, CCR, AD/DC en nog veel meer.”

Opgericht voor benefiet

De formatie White Child werd ruim tien jaar geleden opgericht. “Eigenlijk zijn we destijds opgericht als gelegenheidsband. Dat was in het kader van een benefiet-evenement en het oorspronkelijke idee was dat het een eenmalig optreden zou worden. Maar de vibe op het podium was zo goed en de reacties waren dusdanig enthousiast dat we ter plaatse spontaan hebben besloten er een vervolg aan te geven”, vertelt zanger Dennis Volkerink.

Na een onderbreking van enkele jaren timmert White Child sinds vorig ajar weer aan de weg. De band heeft louter classicrock op het repertoire. “Nummers van onder meer Deep Purple, Rainbow, Journey en Whitesnake, maar bijvoorbeeld ook Def Leppard en Europe. Nummers die iedereen uit volle borst kan meezingen. Al kiezen we er heel bewust voor om - naast de geijkte classicrock - ook wat minder voor de hand liggende nummers eruit te pikken. Nummers die je wat minder hoort bij andere bands. En nummers ook waar soms de nodige muzikale uitdaging in zit. Dat maakt het ook voor ons extra interessant.”

Thuiswedstrijd

De band heeft intussen weer enkele optredens achter de rug. En nu wordt dus d’Olde Stee aangedaan. Voor Jan Habers, drummer van White Child, wordt het deze avond een thuiswedstrijd. Hij woont namelijk zo ongeveer op de hoek: Gramsbergen om precies te zijn. “Een thuiswedstrijd maakt een optreden altijd extra bijzonder”, aldus Jan Habers. “En het maakt het extra leuk om dat samen met een andere band uit de regio te doen.” De deuren gaan open om 21.00 uur, d’Olde Stee is te vinden aan de Anerweg Noord 54 in Lutten.

Afbeelding
Wethouder opent Twentech festival Twenterand 21 minuten geleden
Mariënberg en DES deden niet voor elkaar onder.
DES Nijverdal pakt Mariënberg Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Sportlust viert kampioensfeest Twenterand 44 minuten geleden
Afbeelding
Amazones en ruiters presteren goed Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
'Bevrijd je voetendag' bij De Koppel Hardenberg 55 minuten geleden