Jan en Adrie Luisman zijn volledig tevreden met hun huidige leven en hopen nog lang gezond te blijven. (Foto: G. Stegeman)
Jan en Adrie Luisman zijn volledig tevreden met hun huidige leven en hopen nog lang gezond te blijven. (Foto: G. Stegeman) Gert Stegeman

Gouden paar leidt tevreden leven

vr 5 april 2024 Hardenberg

“We zijn tevreden met het leven wat we leiden. Belangrijk is zo lang mogelijk gezond blijven. Daar gaan we voor,” blikt Jan Luisman uit Bergentheim vooruit. Donderdag 4 april herdacht hij het 50-jarig huwelijk met zijn vrouw Adrie (van Haaren). Zaterdag 6 april wordt met kinderen en kleinkinderen op het gouden huwelijk getoost bij Erve Schottink. 

Jan Luisman werd 68 jaar geleden geboren in Bergentheim. Hij ontmoette zijn Adrie (66), die destijds vanuit Zoetermeer vakantie vierde bij een vriendin in Hardenberg. “We hadden ‘onder het droad door gegeten’,” grapt Jan. Omdat hij destijds 18 jaar moest zijn voordat er getrouwd kon worden, werd er gewacht tot 4 april. “Ik was op 3 april 18 geworden. Destijds een hele belevenis,” herinnert Jan zich, die vrijwel zijn hele leven heeft gewerkt bij toenmalig bakkerij Schipper in Bergentheim. Het echtpaar kreeg drie kinderen en mag zich vandaag de dag verheugen op 8 kleinkinderen. Met een eigen kinderopvang van Adrie en een taak voor Jan als koster van de kerk verveelt het echtpaar zich geen dag en hoopt nog lang gezond van lijf en leden te blijven.  

Afbeelding
Afbeelding
Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle. Nieuws Ingezonden 32 minuten geleden
Afbeelding
Vrachtwagen en personenauto botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Lomp Piraten Party voor Voedselbanken Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond bij aanrijding op fietsoversteek Koningsspil Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Hapjesdag was 'smaaksensatie' Hardenberg 6 uur geleden