Afbeelding
Gert Stegeman

Hendrik en Janny Nijland vieren 65 jaar huwelijk

vr 12 april 2024 Hardenberg

Op woensdag 10 april viert het echtpaar Hendrik en Janny Nijland - Valk een buitengewoon moment in hun leven: 65 jaar van samenzijn, liefde en gedeelde avonturen. Hendrik en Janny hebben elkaar ontmoet bij de vriendin van Janny, dat was het buurmeisje van Hendrik. 

Het briljanten paar woont in Bergentheim, waar ze samen met hun zoon en zijn gezin op een boerderij wonen. Voor de 90-jarige Hendrik begon het leven in Brucht voordat hij in 1957 verhuisde naar Bruchterveld. Hier runde hij een boerderij met melkkoeien, kippen en varkens. Zijn werk reikte zelfs tot aan het ophalen van melk. Later, in 2008, verhuisde hij samen met zijn vrouw Janny naar Bergentheim om bij hun zoon en schoondochter te wonen op het melkveebedrijf.

Janny Valk (84) werd geboren en getogen in Bergentheim. Janny heeft voor haar huwelijk gewerkt bij de Eltem in Hardenberg daarna mee geholpen op de boerderij.  Op 10 april 1959 beloofden Hendrik en Jannie elkaar eeuwige trouw. Donderdag 11 april vereerde burgemeester Maarten Offinga het briljanten paar met de felicitaties namens de gemeente Hardenberg.

Het echtpaar is gezegend met zes kinderen: vijf dochters en een zoon. Hoewel ze een dochter hebben verloren, leeft hun nalatenschap voort door hun kinderen, zestien kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen. Hendrik en Janny genieten nog steeds van een goede gezondheid en koesteren gedeelde hobby’s, zoals puzzelen en lezen. Ter ere van dit jubileum werd er feest gehouden voor familie, buren en vrienden.

Afbeelding
Alzheimer café Coevorden Coevorden 47 minuten geleden
Een aantal vechters van Fightday 4
FightDay 4: Waar Strijders Samenkomen voor Glorie. Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking met stille tocht Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Voorwaarts met geraniums op pad Hardenberg 6 uur geleden
dav
Beleef water in de meivakantie Twenterand 23 uur geleden