Afbeelding

Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP

wo 24 april 2024 Hardenberg

“Met heel veel plezier vertellen wij vanuit het IP Informatiepunt Regio Hardenberg aan gasten én inwoners wat er te ontdekken en te beleven is in onze prachtige gemeente en de fraaie omgeving.” Dat roepen de medewerkers in het IP. Kom heerlijk rondneuzen in de informatiewinkel vlakbij de Prinses Amaliabrug over de Vecht. Met ons uitgebreide aanbod van fiets- en wandelkaarten, folders, brochures en geschenken. En alle andere toeristische en recreatieve informatie over Hardenberg en het mooie Vechtdal.

Winkelstad Hardenberg

Dat alles in samenwerking ook met Winkelstad Hardenberg. Want in de winkelstraten en in de horecabedrijven en op de terrassen is het zo goed toeven. Alle redenen om gewoon ook even lekker binnen te wandelen in dat IP! Al was het alleen al om de bekende Stad Hardenberg Cadeaubon te halen in de informatiewinkel daar op het parkeerdek van de Gedempte Haven.

Leer historie en stad kennen

Hardenberg heeft een rijk verleden maar is dat voldoende bekend? Over de grote brand in 1708, over Aaltje Kraak, over het Wilhelminaplein, om zo maar iets op te noemen. Dat vragen alle vrijwilligers van het info team in het IP zich ook af. Is de bekendheid voor de toeristen voldoende? Maar ook voor Hardenbergers zelf en de nieuwe inwoners? Natuurlijk is er een plattegrond met 20 ‘stadsmonumenten’ verkrijgbaar waarmee men zelf op ontdekkingstocht kan gaan. Natuurlijk zijn er regelmatig stadswandelingen, in samenwerking met de Historische Vereniging HVH Met als startpunt museum ’t Stadhuus in de Voorstraat.

Oproep aan liefhebbers

Rezina Ramaker heeft in het regionale Informatiepunt een coördinerende taak en realiseert zich: “Er valt nog meer te doen voor ons als IP medewerkers. We onderschatten dat niet. Er is behoefte aan nieuwe collega’s die historische kennis in samenwerking met de historische vereniging willen uitdragen. Met name tijdens de reguliere stadswandelingen. Aan specialisten die het zelf ook leuk vinden en nieuwsgierig zijn om aan zelf ontdekking te doen over beleving van en in Hardenberg’. Ook om zélf meer kennis op te doen. Voor al die leuke contacten met al die mensen, recreanten en toeristen die van Hardenberg zo’n grote trekpleister maken. Lijkt dat je ook niet leuk? Meld je aan in het IP. En … is ook iets nieuws!”

Meer wandelingen

Binnenkort zijn er nieuwe ontdek en beleef mogelijkheden. In mei komt er een speciale bezinningswandeling langs 11 bordjes met inspirerende citaten om onderweg over door te praten. Thema’s zijn onder andere natuur, hoop, liefde, geloof, gezondheid, et cetera. Lees daarover binnenkort ook in De Toren. En dan is er Jan Kosters die als Hertog Jan van Hardenberg schalkse stadswandelingen gaat houden met vermakelijke vechtverhalen en sfeervolle en ook magische momenten. Grappige geschiedenisacts die jong en oud boeien. Rezina: ”Haal vooraf je kaartje en alle informatie in het Informatiepunt. De openingstijden van het IP Informatiepunt zijn: van 1 mei tot 1 september maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 9 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 14 uur geleden