Afbeelding

Concert orkest Koninklijke Luchtmacht

wo 3 april 2024 Hardenberg

Op vrijdag 12 april geeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht een concert in theater De Voorveghter. Het is een uniek concert! De bezoekers kiezen namelijk zelf de muziek die zij die avond willen horen. 

De Koninklijke Luchtmacht oefent regelmatig om hun vaardigheden op peil te houden. Daarvoor gebruikt de Luchtmacht ook het luchtruim boven de gemeente Hardenberg. Voor inwoners kan dat vervelend zijn. Daaromkomt het orkest van de Koninklijke Luchtmachtop 12 april naar Hardenberg. En bedankt de inwoners met een speciaal concert.

Kennismaken met een fantastisch orkest

Wethouder Alwin Mussche (Cultuur) is blij met dit gebaar van de Koninklijke Luchtmacht. “Het is een mooie kans voor onze inwonersom kennis te maken met dit fantastische orkest.” Het orkest bestaat uit 48 muzikanten. “Zij hebben allemaal een opleiding gevolgd aan het conservatorium. Het orkest kan zich meten met de internationale top van orkesten en bigbands”, vertelt de wethouder. Origineel repertoire wordt afgewisseld met moderne arrangementen. Het orkest treedt op met bekende solisten en artiesten.

Muziek verbindt

In de gemeente Hardenberg zijn veel muziekverenigingen. Alwin Mussche: “Die dragen bij aan de leefbaarheid in dorpen en steden. Muziek verbindt mensen en brengt ze dichterbij elkaar. Sociale en maatschappelijke verschillen worden kleiner door samen muziek te maken.”

Waardering voor muziekverenigingen

Veel muziekverenigingen hebben nog steeds te maken met de naweeën van de coronapandemie. “Leden zegden hun lidmaatschap op. En er komen minder bezoekers naar optredens. Daarom gaven we de muziekverenigingen die lid zijn van de Stichting HaFaBra een aantal kaarten voor het concert. Als hart onder de riem. En om ze te latenweten dat de verenigingen belangrijk zijn voor onze gemeente.”

Een uniek concert

Het concert van de Koninklijke Luchtmachtis uniek! Bezoekers kunnen namelijk zelf aangeven welke nummers ze graag willenhoren. Dat doen ze door het scannen van een QR-code. Wethouder Mussche: “Ze krijgen dan toegang tot een lijst met 50 verschillende nummers. Daaruit kiezen ze een favoriet. Het orkest speelt de nummers waar de meeste mensen voor kiezen. Zie het als een jukebox, maar dan live!”

De laatste plaatsen

Wie er dus op vrijdag 12 april bij is, krijgt een unieke belevenis. Een avond om nooit te vergeten. Wil jij er ook bij zijn? Kijk dan snel op www.voorveghter.nl. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

Karin van Dijk
Oudjes even sToren 50 seconden geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden