Afbeelding

Wonen met zorg in De Krim krijgt vorm

vr 29 maart 2024 Hardenberg Ingezonden

Plaatselijk Belang De Krim is een cascadeplan aan het ontwikkelen. Hierin komen onderwijs, wonen, sport, cultuur bij elkaar. Een belangrijke eerste stap is gezet met de realisatie van MFA De Beuk.

Het zorgaspect krijgt steeds meer vorm. Een werkgroep die namens Plaatselijk Belang acteert heeft dit verder uitgewerkt. Op terrein van de voormalige Klimop school zal vanaf de zomer van dit jaar een zorgcomplex gerealiseerd worden. Hierin komt plek voor reguliere huurappartementen voor senioren, appartementen voor ouderenzorg en appartementen voor begeleid wonen. Woonzorg Sanniek zal de realisatie van dit complex en de ouderenzorg op zich nemen.

Voor het gedeelte begeleid wonen heeft de werkgroep een partner gevonden die past bij de zorgvraag, bestaande uit Marco en Yvonne Zuidema, mede-eigenaren van Het Zorgboerdereitje en Ronald en Ruth Kleinheerenbrink, eigenaren van Activeringscentrum de Boshoeve, beide gevestigd in Schuinesloot. 

Alle partijen hebben de intentie uitgesproken om een volgende stap te gaan zetten in de ontwikkelingen van de plannen omtrent het begeleid wonen. Het vertrouwen om samen tot een goed eind te komen, is groot. Plaatselijk Belang is blij met de totale oplossing waarbij de lokale samenwerking centraal staat en waarbij iedereen een plek krijgt om in het dorp te blijven wonen.

Afbeelding
"Locatie voor nieuwe school bij sportveld is ongeschikt" Hardenberg 10 minuten geleden
Afbeelding
Nationaal kampioenen gehuldigd Coevorden 1 uur geleden
Afbeelding
Nedersaksenlijn komt dichterbij Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Lip en Fransen vangen meeste vis Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Een nieuw havenseizoen, een mooie samenwerking Hardenberg 1 uur geleden