Afbeelding

Kledingmarkt in ‘Het Kronkelhonk’ groot succes

ma 25 maart 2024 Hardenberg

Zaterdag 23 maart zijn er dik over de duizend kledingstukken verkocht tijdens de kledingmarkt, die georganiseerd werd door de dames van de Buurtkastjes Slagharen, Lutten en Schuinesloot in samenwerking met het Kronkelhonk.

Er werd ontzettend veel kleding ingebracht. Zoveel dat ze het zelfs niet allemaal kwijt konden. Vanaf 10.00 uur liep het meteen al storm. “Gelukkig maar, want er stonden nog 30 zakken vol kleding klaar om uitgepakt en aangevuld te worden. Ook bezoekers kwamen spontaan helpen met het uitpakken, om weer nieuwe kleding erbij te hangen”, laten de dames van de organisatie weten. 

Door ‘Jong Nederland’ was de gezellige barruimte ingericht om met de kinderen te knutselen en voor de kleintjes was er binnen een springkussen opgezet. “De samenwerking was geweldig. Echt mooi om te zien. Verbinden met mekaar, het omkijken naar elkaar, en elkaar helpen zonder eigenbelang dat zijn speerpunten die de dames uitstralen. Dat werkt aanstekelijk”, laten de dames van de organisatie weten

Verkoophuis Slagharen heeft kledingrekken beschikbaar gesteld voor de markt, die ze niet weer wilden hebben. De dames hebben na overleg bedacht dat ze de rekken plus kledinghangers beschikbaar willen stellen voor andere kledingmarkten in de buurt. Als hiervoor een leuke bijdrage in de pot kan voor de inwoners die het wat minder breed hebben, dan heeft het nog veel meer uitwerking, dan dat het oud ijzer wordt.

In het najaar weer? Bianca, Henrianne en Linda (van de Buurtkastjes) en Harma die zich volop inzet voor ‘Het Kronkelhonk’ zijn enthousiast en vinden het zeker voor herhaling vatbaar. Ze vinden het ook mooi om te zien hoe de verbinding tussen de dorpen uitwerkt.

“Tja, en welke pet ik dan op heb, als ‘Buurconciërge’ of als vrijwilliger van ‘Samen Sterk’... Het maakt niet uit. Het gaat erom dat we elkaar helpen, hierin ben ik blij en dankbaar dat ik ook mijn steentje mocht bijdragen.” Marianne (Buurconciërge)

“Veel mensen vragen wat er gebeurt met de kleding die is overgebleven.” vertelt Bianca. “De kleding is intussen gesorteerd en verdeeld over verschillende initiatieven waarvan we weten dat het ook terecht komt bij mensen die niet veel te besteden hebben.” legt ze uit. “Het gaat dus niet de container in”.

“We willen langs deze weg iedereen bedanken die op welke manier dan ook, heeft geholpen om de kledingmarkt tot een succes te maken!” Aldus de dames van de organisatie.

Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 1 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 4 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 5 uur geleden