Afbeelding
Gert Stegeman

College op werkbezoek bij PB Bruchterveld

vr 22 maart 2024 Hardenberg

Vrijdag 22 maart heeft het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek afgelegd in Bruchterveld en Ebbenbroek. De plaatselijke belangen van Bruchterveld en Ebbenbroek hadden weer een mooi programma samengesteld.

De ochtend begon in de multifunctionele accommodatie in Bruchterveld. Gerjan Huisjes heeft het college geïnformeerd over de samenvoeging van de Wiekslag met Chrono en de ontwikkelingen bij kinderopvang Wiekwijs. Dat steeds meer gezinnen met jonge kinderen de weg naar Bruchterveld weten te vinden is prachtig, maar een aantal groepen kampen met ruimtegebrek waar in samenwerking met de gemeente een goede oplossing voor moet worden gevonden.

Na een rondwandeling door Bruchterveld langs bouwplan De Kuilen IV kwam het college uit bij voetbalvereniging Bruchterveld. De vrijdagochtend vrijwilligers waren alweer druk bezig om ervoor te zorgen dat het sportpark er piekfijn bij ligt. VV Bruchterveld heeft inmiddels al een groot aantal zonnepanelen op het dak liggen, maar de vereniging heeft de ambitie om geheel energieneutraal te worden. Na de inleiding van voorzitter Jan Pullen heeft Ronald Muis de plannen en reeds genomen stappen verder inhoudelijk toelicht voor het college. Hiermee werd het gedeelte in Bruchterveld afgesloten.

De bus stond namelijk al klaar voor een rondrit door Ebbenbroek. ijdens de rit werd gesproken over de windturbine plannen aan de grens van Ebbenbroek door onze oosterburen. Op deze manier kon iedereen goed zien hoe dicht de plannen tegen Ebbenbroek aan liggen. Naast de toeristische highlights en mooie vergezichten is nog gesproken over bermonderhoud en de toename van vrachtverkeer op de smalle wegen in Ebbenbroek.

Tot slot werd nog een bezoek gebracht aan loon- en transportbedrijf Veltink. Marco en Dennis Veltink lieten met trots de nieuwe schuur zien met een aantal prachtige innovatieve machines om nog efficiënter te kunnen werken. Naast loonwerk en transport wordt een groot gedeelte van het terrein gebruikt om afvalstromen om te zetten in nieuwe grondstoffen.

Het weer werd er in de loop van de ochtend niet beter op, maar het college heeft weer een mooi inkijkje gekregen in alle ontwikkelingen in Bruchterveld en Ebbenbroek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Natuurexcursies en Kindermiddag bij Staatsbosbeheer Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
4 tips voor het omgaan met afval Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
'In Memoriam Rick Brink' in KRO-NCRV's Kruispunt Hardenberg 24 minuten geleden
Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Heropening skatepark Kruserbrink Hardenberg 15 uur geleden