Afbeelding

Kunnen de herten terug naar de Heemsermars?

ma 18 maart 2024 Hardenberg


De evacuatie van de herten en andere dieren uit het dierenpark Heemsermars in Hardenberg vanwege het hoge water in december heeft niet alleen zorg gewekt over het welzijn van deze dieren, maar ook een gevoel van verlies binnen de gemeenschap veroorzaakt, laten de politieke partijen Doen’22 en VVD weten aan het college van B en W van de gemeente Hardenberg. Het park, dat lange tijd een bron van vreugde en een ontmoetingsplek voor jong en oud is geweest, mist nu zijn kenmerkende bewoners. Dit heeft geleid tot een breed gedragen wens onder de buurtbewoners om het park weer te bevolken met de dieren die er ooit leefden, in het bijzonder de herten.

Doen’22 en VVD stellen deze vragen aan het college omdat ze graag zien dat er onderzoek komt naar een duurzame toekomst van park Heemsermars. Ze kunnen zich ook voorstellen dat er mogelijk samengewerkt wordt met de organisatie van kinderboerderij Baalder. De partijen willen graag van het college weten of ze kunnen onderzoeken of en onder welke voorwaarden de herten veilig kunnen terugkeren naar park Heemsermars. Ook vragen ze of het mogelijk is om maatregelen te treffen die de veiligheid en het welzijn van de herten en andere dieren in park Heemsermars verbeteren, zodat ze beschermd zijn tegen hoogwater en mogelijk andere gevaren.

Doen’22 en VVD zouden graag weten welke plannen er eventueel zijn op deze locatie voor een mooie ontwikkeling van park Heemsermars. Wanneer er plannen zijn, willen ze ook graag zien dat er wordt gekeken naar speelmogelijkheden voor kleine kinderen, ruimte voor sportbeoefening en/of een belevenis-/pluktuin. De partijen zouden ook graag zien dat de bewoners betrokken worden bij de besluitvorming van de Heemsermars.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 1 uur geleden
True Desire Vocalband
KOM & ZIE Openluchtviering met 'True Desire Vocalband' in Vroomshoop! Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden