Afbeelding

Landbouwverkeer welkom op N343 Twenteweg

vr 15 maart 2024 Hardenberg

Vanaf 2 april start de provincie Overijssel een proef op de N343 Twenteweg in Hardenberg. Landbouwverkeer mag het deel tussen de Europaweg en de Hardenbergerweg vanaf dan gebruiken. Daardoor hoeven de grote landbouwvoertuigen niet meer over de drukke (school)fietsroutes. Zo verbetert gemeente Hardenberg de verkeersveiligheid in het centrum van Hardenberg.

De N343, een provinciale weg

De N343 Twenteweg is van de provincie Overijssel. Maar de wegen in het centrum zijn van de gemeente Hardenberg. Daarom heeft de gemeente zich ingespannen om met de provincie tot deze ‘pilot’ (proef) te komen. Het gezamenlijke doel is om de verkeersveiligheid voor de kwetsbare fietsers te verbeteren.

Werkzaamheden rotonde Europaweg – Bruchterweg

Op 2 april starten ook de werkzaamheden aan de rotonde Europaweg – Bruchterweg. In overleg met de agrarische sector heeft de gemeente Hardenberg dit afgestemd op de openstelling van de N343 Twenteweg. Zo blijft de verkeershinder ook voor hen beperkt.

Veiligheid staat voorop

Voor het doorgaande verkeer op de N343 Twenteweg verandert daardoor de situatie. Zij kunnen nu namelijk op deze weg van twee kilometer achter een trekker komen te rijden. Hierdoor verplaatsen zij zich misschien iets minder snel over deze weg. Om die reden plaatst de gemeente Hardenberg extra campagneborden langs de weg met de boodschap: ‘Heb geduld en kom veilig thuis!’

Duur van de proef

De proef duurt tot minimaal het einde van het jaar. Ondertussen gaat de provincie dit evalueren. Met camera’s op trekkers, het afnemen van enquêtes en het maken analyses van reistijden wordt in de komende maanden gekeken wat de effecten zijn. Mogelijk volgen er dan nog aanpassingen op of langs de weg.

Afbeelding
Brand in camper aan De Vechtspille na explosie Hardenberg 1 uur geleden
True Desire Vocalband
KOM & ZIE Openluchtviering met 'True Desire Vocalband' in Vroomshoop! Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden