Bovenste rij van links naar rechts:  Jorian Bouwhuis, Jothan Bakker, William de Bruin en Gerwin Velink Onderste rij van links naar rechts: Rita Lotterman, Chris Regeling, Roy Lotterman en Amy Hutten.
Bovenste rij van links naar rechts: Jorian Bouwhuis, Jothan Bakker, William de Bruin en Gerwin Velink Onderste rij van links naar rechts: Rita Lotterman, Chris Regeling, Roy Lotterman en Amy Hutten.

Koningsfeest Beerzerveld, Beerze & Mariënberg

za 16 maart 2024 Hardenberg

“Als het elders kan dan waarom niet in onze drie dorpen”. Dat was zo’n beetje de strekking van het verhaal wat enkele enthousiaste inwoners van de drie dorpen Mariënberg, Beerzerveld en Beerze hadden. “Overal zie je gezellige feestjes ontstaan op Koningsdag en tref je in omliggende dorpen en steden vele dorpsgenoten aan die het feestje van onze Koning uitbundig vieren”, aldus Roy Lotterman en William de Bruin namens het bestuur van Koningsfeest Beerzerveld & Mariënberg.

“Zo kwamen wij op het idee om zelf een feestje te organiseren, dat moet hier toch ook gewoon kunnen, voor jong maar zekers ook voor oud.” benadrukken ze. “Het gaat echt een feest voor de gehele bevolking worden, van nul tot honderd. Daarom hebben wij naast een volleybaltoernooi ook koersbal. Het moet een jaarlijks terugkerend gezellig feestje worden waar iedereen zich naar hartenlust kan vermaken.
Wij hebben een schitterende uitvalslocatie, sportpark het Westerpark (de thuishaven van voetbalvereniging Mariënberg) wat precies op de grens van Beerzerveld en Mariënberg ligt. Het doel van ons is om gezamenlijk Koningsfeest te vieren met, door en voor elkaar. Wij starten om klokslag 12.00 uur en het feest gaat door tot 21.30 uur. Een divers programma, voor de kinderen onder andere springkussens, schminken en de mascottes Bultje en Pallie komen ook nog vrolijk langs. Verder zijn er foodtrucks en is er genoeg te drinken.
’s Middags sluiten wij af met een leuke live-band, Wildeboer uit Meppel, en na de tijd is er tevens een DJ die allerlei kneiters van hits het sportpark zal opknallen.”

Het enthousiasme van beide heren werkt aanstekelijk. Ze gaan sowieso niet over één nacht ijs en willen het Koningsfeest meteen goed neerzetten zodat er een solide basis is voor de komende jaren.

“Aan het volleybaltoernooi kan iedereen meedoen, van vriendengroepen tot straten en buurten. Geef je gewoon op. Via allerlei sociale media-kanalen worden de inwoners van de drie dorpen iedere week op de hoogte gehouden.”

De organisatie kijkt tevens vooruit na 2024. “Het feest uitbreiden met meer foodtrucks en er een soort van knus ‘laidback’ festivalletje van proberen te maken. We zitten in ieder geval niet stil. We keep you informed.”

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 17 uur geleden