Afbeelding

Thema-avond over Joodse Spijswetten met een Joodse maaltijd

vr 8 maart 2024 Hardenberg

Op maandagavond 18 maart houdt de commissie Ontmoeting & Inspiratie van de Protestantse gemeente te Vroomshoop een thema-avond over Joodse Spijswetten. Dat gebeurt om 20.00 uur in het Kerkelijk Centrum Het Anker aan de Hoofdstraat in Vroomshoop.  Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom bij een speciale Joodse maaltijd, die bereid wordt door gemeentelid Anja Kleinjan. 

Deze Joodse maaltijd wordt gratis aangeboden. Hiervoor kan men zich van tevoren opgeven bij de commissieleden Riëtte Kaas (emailadres riettekaas@hotmail.com of via tel.nr. 0546-645981) of bij Richard Kottier (emailadres richardkottier@gmail.com of via tel.nr. 06-28177227).

Bert Oude Engberink uit Lochem, onder meer voorganger in de synagoge van Haaksbergen bij de Liberaal Joodse Gemeente Twente, is de spreker bij deze bijzondere thema-avond. Hij is ook oprichter en bestuurder van de Stolpersteine-organisatie in Enschede.

Bert Oude Engberink neemt de aanwezigen mee in de bijzondere wereld van Joodse voedselvoorschriften, die zijn basis vindt in Bijbelse voorschriften, en gaat tevens in op het verschil tussen toegestane en verboden dieren. Ook komt de regelgeving over slachten aan bod en passeren gedachten over bloed en melk en ook over wijn en arbeidsrecht de revue. Degenen die niet aanwezig zijn bij de Joodse maaltijd, zijn op 18 maart a.s. vanaf 19.45 uur van harte welkom bij een inloop met koffie en thee.

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden