Afbeelding

Verlenging opvang alleenstaande minderjarige vreemdelingen

di 5 maart 2024 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om in te stemmen met het verzoek van Nidos om de opvang van Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) aan de Strangeweg 25 te verlengen met drie maanden tot 1 augustus 2024.

Al sinds ongeveer een jaar worden 46 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s) opgevangen in een voormalige school aan de Strangeweg 25. Het is de bedoeling dat 20 á 22 AMV’s structureel worden gehuisvest en geïntegreerd worden in de gemeente Ommen. Van de 46 AMV’s heeft ondertussen twee derde een verblijfsvergunning ontvangen.

Hoewel de opvang initieel bedoeld was als tijdelijke maatregel, loopt het contract tot 1 mei 2024. Nidos, You Care en de gemeente Ommen werken echter hard aan een permanente oplossing. Nidos heeft de dagelijkse begeleiding van de jongeren uitbesteed aan de Arnhemse zorginstantie You-Care.
Het is de verwachting dat dit binnen het komende half jaar gerealiseerd zal worden. Nidos heeft aangegeven dat de tijd tot 1 mei 2024 te kort is om het gebruik van de locatie Strangeweg zorgvuldig te beëindigen, en daarom wordt het huurcontract met drie maanden verlengd.

“Hoe we de opvang duurzaam kunnen regelen wordt op dit moment in kaart gebracht. Ommen moet 117 mensen opvangen waarvan tien AMV. De opvang aan de Strangeweg gaat goed. De vluchtelingen hebben prima begeleiding op dit moment en gaan naar school. De communicatie tussen ons en Nidos en You-care is goed”, benadrukt wethouder van den Nieuwboer. Nidos en You Care en de gemeente Ommen kwamen eind vorig jaar negatief in het nieuws bij een uitzending van Pointer wegens gebrekkige opvang van jonge vluchtelingen.

Afbeelding
Bodemonderzoek Vechtkader Ommen 17 minuten geleden
Afbeelding
Voor het goede doel naar Alpe D'Huez Voorpagina 29 minuten geleden
Afbeelding
Bevrijd je voetendag Hardenberg 37 minuten geleden
Wim van de Wel
Iedereen wil gezien worden.... Hardenberg 46 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 20 Hardenberg 51 minuten geleden