Afbeelding

Bakkerij Oegema sluit winkel door gebrek aan personeel

wo 21 februari 2024 Hardenberg

Het is met spijt en zwaar gemoed dat Bakkerij Oegema in Dedemsvaart haar winkeldeur moet sluiten wegens een schrijnend gebrek aan personeel. Deze bakkerij, die al bijna twee eeuwen een vertrouwd begrip is geweest in Dedemsvaart en omgeving, heeft noodgedwongen besloten om de winkel aan de markt sinds eind vorig jaar te sluiten, zo verklaart bakker Jim Braat.

Het besluit om de winkel te sluiten komt niet lichtvaardig. Bakkerij Oegema heeft altijd een diepgewortelde band gehad met het dorp Dedemsvaart, en het is met pijn in het hart dat dit hoofdstuk nu moet eindigen. Echter, de realiteit van een krimpende arbeidsmarkt en een toenemend tekort aan gekwalificeerd personeel heeft de bakkerij voor een onoverkomelijke uitdaging gesteld.

Bakker Jim Braat benadrukt dat het sluiten van de winkel aan de markt niet betekent dat Bakkerij Oegema volledig verdwijnt. De winkels in Balkbrug en Zuidwolde zullen hun deuren openhouden en blijven de heerlijke ambachtelijke producten leveren waar de bakkerij bekend om staat. Het is een bitterzoet besluit, maar het behoud van deze vestigingen stelt de bakkerij in staat om haar nalatenschap voort te zetten en tegelijkertijd te voldoen aan de behoeften van de klanten in de regio.

Afbeelding
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 36 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 43 minuten geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 2 uur geleden