Afbeelding

Doen’22 dringt aan op realisatie beloofde nieuwbouw voor PRO Hardenberg

ma 12 februari 2024 Hardenberg

Politieke partij Doen’22 uit Hardenberg heeft via een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders laten weten dat ze graag willen weten wanneer de beloofde nieuwbouw van PRO Hardenberg wordt gerealiseerd.

In november 2020 werd de eerste begrotingswijziging voor 2021 vastgesteld, waarbij het voorstel voor de nieuwbouw van PRO Hardenberg werd aangenomen met 28 stemmen voor en drie stemmen van de VVD tegen. Het voorstel benadrukte de noodzaak van nieuwe huisvesting voor de praktijkschool, gezien het huidige gebouw niet meer voldeed aan de kwalitatieve en kwantitatieve eisen. Het budget voor de nieuwbouw was begroot op ruim 5,8 miljoen euro.

Echter, vier jaar later zijn er nog geen tekeningen of plannen voor de nieuwbouw, wat Doen’22 betreurt. De leerlingen verblijven nog steeds in een verouderd gebouw dat niet voldoet aan de hedendaagse eisen voor praktijkonderwijs in 2024. Doen’22 benadrukt dat door de belofte van nieuwbouw er weinig tot geen onderhoud aan het huidige gebouw is gepleegd.

Doen’22 uit bezorgdheid over deze situatie, vooral omdat er een groeiende vraag is naar praktisch geschoolde mensen. Ze hebben contact gehad met de vorige bestuurder van PRO Hardenberg in mei 2023, waarbij werd aangegeven dat er bestuurlijk overleg zou worden opgestart. Sindsdien hebben ze echter niets meer gehoord.

De partij wil van het college weten waarom de nieuwbouw nog niet is gerealiseerd en of het haalbaar is binnen het oorspronkelijke budget. Ook vragen ze of het college al een geschikte locatie op het oog heeft. Doen’22 stelt voor dat de nieuwbouw in de buurt van andere voortgezet onderwijs scholen moet komen en ziet de locatie van de kringloopwinkel als een geschikte optie om een onderwijsboulevard te creëren.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 18 uur geleden