Afbeelding

‘Open Mic avond’ Outdoor Kaffee een doorslaand succes

ma 12 februari 2024 Hardenberg

Het Outdoor Kaffee in Hardenberg was vol zaterdagavond10 februari. Van acht uur tot voorbij middernacht werd er volop muziek gemaakt, niet door slechts één band maar overwegend door het aanwezige publiek zelf. Eigenaren van het Outdoor Kaffee, Jolke en Ellen zijn het erover eens, dit is absoluut niet de laatste ‘Open Mic avond’ geweest. “Het was absoluut fantastisch”, grijnst Jolke.

Ellen: “Het concept is even simpel als doeltreffend. We regelen een ‘huisband’, instrumenten en een geluidsinstallatie. De huisband start met een aantal nummers als opwarmertje en daarna is het de beurt aan het publiek. Er is muziek, er is poëzie, er zijn verhalen. En dan ontstaat er een chemie die zich moeilijk in woorden laat vangen.”
Zaterdag 10 februari is de huisband Noorderlicht, een band uit Zwolle. Terwijl zij spelen stroomt het Kaffee vol. Het avondprogramma krijgt pas vorm als mensen zich aanmelden. Ook heeft een aantal mensen zich van tevoren al opgegeven. Om de beurt worden ze door de speaker uitgenodigd. Jolke: “De acts zijn niet met elkaar te vergelijken en dat is ook zeker niet de bedoeling. Er is maar één prijs en die ontvangt iedereen: de waardering van het publiek!”.
De volgende ‘Open Mic avond’ is op 25 mei.

Afbeelding
Brandweer rukt uit voor kortsluiting in stopcontact in pand Bergentheim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem Bergentheim viert gezellige middag in Mariënberg Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Aanvragen bijdrage voor amateurkunstverenigingen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'Kerkdienst in onze moodersproake' Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
De Boombouw - Wintermarathon Ommen 18 uur geleden