Afbeelding
Gert Stegeman

Grote brand in De Krim

do 8 februari 2024 Hardenberg

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een brand bij een bedrijf aan de Fabriekswijk in De Krim.

Het gaat om een brand bij een droogbloemengroothandel in een bedrijfsverzamelgebouw. De brand woedt in een gebied van ongeveer 20 bij 40 vierkante meter. Het gaat waarschijnlijk om papier of papierbalen. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand Grip1. Bij de brand komt veel rook vrij volgens de Veiligheidsregio, het advies is om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Inmiddels is hiervoor ook een NL-Alert voor verstuurt.

De brand is binnen in het pand. Omdat het niet duidelijk is of de brandweer het pand veilig kan betreden, wordt gewacht met het blussen van de brand. In de tussentijd wordt blusrobot Fikthor ingezet. Inmiddels (18:00 uur) is de brand uitslaand.

Korpsen uit Coevorden, Hardenberg, Gramsbergen, Wesepe, Heino, Zwolle en Slagharen assisteren de brandweer van De Krim bij het blussen van de brand. Volgens de politie komt er mogelijk asbest vrij bij de brand.

Er wordt door de meetploeg constant gemeten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Tot nu toe is uit de metingen gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Er worden wel schadelijke stoffen gemeten, zoals CO (koolstofmonoxide), maar dit is niet in gevaarlijke concentraties. Rook is tenslotte altijd schadelijk.

Opvang omwonenden en afsluiting N377

Bewoners uit naast gelegen panden werden opgevangen in sport- en cultuuraccommodatie de Beuk. Inmiddels is geleken dat dit niet meer nodig is. Vanwege de hevige brand is de N377 tussen Dedemsvaart en Coevorden in beide richtingen afgesloten.

Oorzaak

Over gewonden of de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een paar toppers
Leuke wedstrijd voor GV Gramsbergen Sport Ingezonden 18 minuten geleden
Acro duo Michelle en Emmelieke en trio Meike, Ilse en Indy
Acro teams TSH op plaatsingswedstrijd NK Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 5 uur geleden