Afbeelding

Geslaagde open dag bij Ontmoetingskerk in Mariënberg

ma 12 februari 2024 Hardenberg

Na een jaar van intensieve werkzaamheden en verduurzaming werd de ‘Ontmoetingskerk te Marienberg officieel geopend en in gebruik genomen. Dat gebeurde zaterdag 10 februari met een Open Dag. Hiermede werd tevens een omvangrijk vijfjaren plan voltooid.

Het gehele gemeente en plaatselijke kerken en ook de externe kernen waren uitgenodigd dit feestelijke gebeuren bij te wonen en het geheel vernieuwde en uitgebreide complex te aanschouwen. Daarvan werd dan ook royaal gebruik gemaakt. Na een inleidend woord door Wiecher Glas, voorzitter van de kerkenraad was het de taak van de beide ‘bouwopzichters’ Henk Kelder en Derk Bouwhuis de officiële openingshandeling te verrichten: het onthullen van een gedenksteen uit 1928 (!), nooit ingemetseld en tijdens de verbouwing opgegraven.      

Ook wethouder Martijn Breukelman sprak in zijn toespraak zijn bewondering uit voor de slagvaardigheid en de moed van de gemeente te Marienberg om in deze tijd van tanend kerkbezoek forse investeringen aan te durven. “Marienberg doet echt z’n best om verbindend bezig te zijn”, aldus wethouder Breukelman.

In de nieuwe, uitgebreide ontvangsthal (pijlerpunt van de verbouwing) werd vervolgens een ingelijst document onthuld: alweer een stuk historie, namelijk een tekening van het kerkgebouw uit 1934. Wie ‘een beetje graaft’ kan zomaar een stukje historie tegenkomen’ aldus een bezoeker.

Na de plichtplegingen en zingen van het lied ‘Dankt dankt nu allen God’ werd de Open Dag onder grote belangstelling tot ver in de middag voortgezet. Een negental organisten en de cantorij en diverse muziek instrumenten waren uitgenodigd de dag muzikaal te verzorgen. Met de nodige rustmomenten lukte dat uitstekend. Verder konden veel historische ontwikkelingen en verbouwingen die het complex heeft ondergaan worden bekeken. Niet verwonderlijk ook dat meerdere bezoekers deze dag als een reünie ervaarden. Ook de inwendige mens werd goed verzorgd. De organisatie, in handen van het kostersechtpaar Ingrid en Henrie Bouwhuis had het geheel uitstekend voorbereid.

De ‘Ontmoetingskerk’ te Marienberg kan terugzien op een zeer geslaagde dag en een afronding van een omvangrijk meerjarenplan.

De naam onthult inderdaad een verlangen, namelijk het streven naar ontmoeting in de brede zin van het woord. Aan dat toekomstperspectief kan nu verder gewerkt gaan worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 42 minuten geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 43 minuten geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 55 minuten geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Maak kennis met Dennis nu digitaal Hardenberg 1 uur geleden