Popcoor X-cream viert jubileum.
Popcoor X-cream viert jubileum. Picasa

Popkoor X-cream viert jubileum, “Plezier staat voorop”

wo 6 maart 2024 Hardenberg

Op zaterdagavond 9 maart presenteert Popkoor X-cream uit Dedemsvaart ‘We ‘re the Voice’ in De Antenne in Dedemsvaart, een spektakel dat twintig jaar pop, rock & lol viert.

“Lol is belangrijk. Bij ons kan iedereen die van zingen houdt terecht. Het maakt niet uit of je wel of niet kunt zingen. Plezier hebben staat voorop. Leeftijd speelt geen rol want zingen maakt gelukkig en is gezond,” vertelt Trudy Boterman Berkelaar, al langdurig lid van het koor.

“Ik schreeuw werd X-cream”

Trudy deelt de geschiedenis van het koor, dat zijn oorsprong vond bij twee families in het jaar 2003. “Deze twee families kwamen bij elkaar op verjaardagen en hadden het idee om samen te gaan zingen. Ze begonnen in een garage in IJhorst. Eerst dachten ze aan de naam ‘I scream’ toen ‘ik schreeuw’ en uiteindelijk werd het X-cream. Het koor werd steeds groter. Eerst repeteerden we in de Margrietschool in Balkbrug. Toen werd de huur daar opgezegd en verhuisden we naar Het Trefpunt in Balkbrug,” vertelt Trudy enthousiast.

In Het Trefpunt repeteerden ze in de grote zaal, maar als die nodig was voor andere activiteiten, moest het koor verhuizen naar een kleinere zaal. “In de kleine zaal konden we niet goed zingen omdat er een laag plafond was. Ook werd de huur verhoogd”, laat Trudy weten. Later verhuisde het koor van Het Trefpunt naar de huidige locatie, Zeven Linden College in Dedemsvaart.

Plezier is belangrijk

Trudy en medelid Jan Smits benadrukken het belang van plezier hebben en de drempel overwinnen om te gaan zingen. Voor Trudy was dat tijdens een Koninginnedag bij de Molen in Balkbrug waar ze het koor zag optreden. Trudy: “Ik zag het koor optreden, terwijl mijn man me al vaak had aangemoedigd om te gaan zingen. Een beetje angstig, vulde ik het contactformulier in om te komen kijken. Maar zodra ik daar was, kon ik meteen meezingen. Ik werd direct verwelkomd en geholpen door de groep.” Terwijl Jan pas enkele jaren geleden lid werd, maar de gezelligheid en ondersteuning binnen het koor waardeert. “De mensen letten op elkaar. Het is meer dan samen zingen”, vertelt Jan. Het koor, momenteel bestaande uit 41 leden, heeft een toename in leden gezien na de coronapandemie. Het koor staan onder leiding van dirigent Jasper van der Deen. 

Iedere maandagavond, van 20.00 tot 22.00 uur, repeteert het koor in De Zeven Linden, gelegen aan Langewijk 166, 7701 AK Dedemsvaart. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit popmuziek, maar tijdens kerstperiodes schakelen ze over naar kerstrepertoire. Ze zijn dan ook te vinden op kerstmarkten. Ze hebben geen vast rooster voor optredens; ze zoeken naar mogelijkheden en worden soms zelf benaderd. Het hoogtepunt van de afgelopen jaren was volgens Trudy het optreden met Ernest Beuving en hun optreden op de Kerstmarkt in Bad Bentheim. Het koor neemt ook deel aan evenementen zoals de Zomermarkt in het Reestdal en het Korenfestival in Hardenberg, waarbij ze de verbinding met andere koren benadrukken.

Ervaren hoe het koor zingt

Waarom moeten mensen naar het concert komen? Mensen moeten naar het concert komen om te ervaren hoe het koor zingt. Ze moedigt mensen aan om niet bang te zijn en bijvoorbeeld ook op repetitieavonden langs te komen. Trudy verzekert dat je vanzelf wordt meegetrokken in de juiste toonhoogten tijdens het zingen, iets wat ze uit eigen ervaring weet.

Oude en nieuwe nummers

Het jubileumconcert ‘We’re the Voice wordt een spetterende mix van oude en nieuwe nummers uit het repertoire van X-cream. Zo worden onder andere nummers gezongen van Toto, Survivor en Coldplay. Het koor wordt deze avond begeleid door een band speciaal samengesteld voor dit concert. Tijdens het concert is er een verloting. Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/xcream. Maar ook nog aan de zaal. Voor meer informatie, kijk op www.popkoorxcream.nl

Afbeelding
Blikseminslag veroorzaakt flinke schade aan woning aan de Hoogenweg Hardenberg 13 minuten geleden
Afbeelding
Alma vergadert in 'Irene' Hardenberg 40 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Buiten sporten deze zomer? Wordt zomer-lid bij DTC! Sport Ingezonden 2 uur geleden
Joy Woelders, Zanger Hans en Lucas & Gea treden op tijdens de Nederlandstalige muziekavond.
Bostheater Gramsbergen opent seizoen met Nederlandstalige muziekavond Nieuws Ingezonden 3 uur geleden