De gift van het Christelijk Mannenkoor
De gift van het Christelijk Mannenkoor DJ

Zonnebloem houdt nieuwjaarsreceptie en ontvangt gulle giften

vr 19 januari 2024 Hardenberg Ingezonden

Zonnebloem houdt nieuwjaarsreceptie en ontvangt gulle giften.

De afdeling Hardenberg van de Zonnebloem hield op 17 januari haar nieuwjaarsreceptie voor haar deelnemers en vrijwilligers in het Uilenest in Hardenberg. Tegelijkertijd vierden wij precies op deze dag het 75-jarige jubileum van de Zonnebloem Nederland.

Een ieder werd bij binnenkomst getrakteerd  op een glas bubbels en onder het uitspreken van de beste wensen voor 2024 zocht men een plekje in de zaal. Nadat iedereen aanwezig was werd er een welkomstwoord gesproken door de voorzitter Willem Maathuis en vervolgens werd er rondgegaan met koffie en thee met een gebakje ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Zonnebloem. De gebakjes werden beschikbaar gesteld door bakkerij van de Most en de Zonnebloem regio Vechtstreek.  Deze nieuwjaarsrecepties met gebakjes vonden ook plaats bij de afdelingen van de Zonnebloem in Bergentheim, Slagheren, Dedemsvaart, Ommen Lemelerveld, Luttenberg en Mariënheem. Hierna kreeg Herman Houwaard van het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor het woord. Hij vertelde het een en ander over zichzelf, het mannenkoor en de kringloopwinkel en kwam vervolgens met een cheque van € 500 voor de Zonnebloem afdeling Hardenberg. Dit werd door de voorzitter, en met dank van alle aanwezigen, bijzonder gewaardeerd. Daarnaast bleek dat er ook nog andere gulle gevers waren. Zo mochten wij van de Jan Heuver foundation, Ter Steege Bouw Vastgoed en de kerstbakjesactie van Heemse ook giften ontvangen.

Wij als afdeling Hardenberg van de Zonnebloem zijn hier bijzonder blij mee en zullen dit geld met zorg besteden aan goede doelen voor onze deelnemers.

De voorzitter gaf vervolgens in het kader van 75 jaar Zonnebloem een presentatie van het ontstaan   van de Zonnebloem tot aan nu. Het komende jaar komen er diverse activiteiten in verband met het 75 jarig jubileum.

Hierna werd onder de muzikale begeleiding van twee accordeonisten van de Sentimenties, de vrolijke Noten, en onder het genot van een drankje en een hapje gezellig doorgepraat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Raadsleden in gesprek in politiek café: wat speelt er in Hardenberg? Nieuws Ingezonden 20 minuten geleden
Afbeelding
Formule I op groot scherm bij 'Hapjesdag' Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
Inzameling oud papier Twenterand 2 uur geleden
Arnout , Marijke,  Hugo, Carlijn en Amelie kunnen niet wachten om Nederland achter zich te laten en op wereldreis te gaan.
"We gaan doen waar we van droomden" Hardenberg 3 uur geleden
De organisatie staat te popelen er ook dit jaar weer een fantastisch Agri-weekend van te maken.
Agri-weekend met volop vermaak Hardenberg 6 uur geleden