Afbeelding
Gert Stegeman

Meisjes A naar halve finale

za 6 januari 2024 Hardenberg

De Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) is het grootste en meest populaire jeugdtoernooi van ons land; jaarlijks beginnen 450 tot 500 teams aan de strijd om de nationale titel in één van de vier leeftijdscategorieën.

 In Hardenberg , sporthal de Meet doet Kangeroe uit Hardenberg een poging om de halve finale te halen, bij de meisjes B. Ze spelen in een poule van vijf met Lycurgus (Groningen), VC Zwolle, SVI (Zwolle) en DVO (Hengelo, gld). In de andere poule spelen Flash (Nieuwleusen), De Bevers (Lemelerveld), De Meeuwen (Zuidhorn), Top en Twel (Oppenhuizen) en Impala (Leek). Er zijn drie plekken te verdienen voor de halve finale (17 februari). De eersten van de poule gaan door en ook de winnaars van de beste nummer twee en drie. Na de halve finale volgt dan op 30 maart de finale.
Bekende winnaars de laatste jaren o.a Dynamo Apeldoorn, Sliedrecht Sport, VC Sneek, toch geen kleine namen. Kangeroe heeft meer ijzers in het vuur. De jongens A spelen in Nieuwleusen in een poule van zes om drie plaatsen. In deze poule zit ook DAC Dedemsvaart. Meisjes A mag naar Grou, waar in vier poules van vier er uiteindelijk acht over blijven. Ze spelen in dezelfde poule als DAC Dedemsvaart. De meisjes A lukt het wel om naar de halve finale te gaan. De meisjes B en de jongens A lukt het niet. Aafje de Vries van Kangeroe schatte de kansen voor de meisjes A al behoorlijk hoog in. “Daar zit aardig wat talent in, die al tegen het eerste vrouwen team aanhangen. Ik hoop ook dat ze op 17 februari in de Meet mogen spelen. Je kunt je opgeven om een voorronde of halve finale te mogen organiseren. We hebben ons daarvoor opgegeven en nu de meisjes A door zijn hopen we wel dat ze hier mogen spelen.”

Categorieën

Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld; er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Per categorie kan een club één team inschrijven (A+-A-, B en C, jongens en meisjes). Deelname is strikt leeftijdsgebonden. 

Meisjes B 

Bij de meisjes B is duidelijk te zien dat ze nog veel moeten leren. Vaak wordt er gefloten voor een opstellingsfout, omdat ze niet goed staan. Ook technisch kan er nog veel aangesleuteld worden. Heel veel rally’s zijn dan ook niet te zien. De eerste set tegen SVI uit Zwolle is dan ook snel klaar. Na een lange dag mogen DVO uit Hengelo (Gld), Flash Nieuwleusen, Lycurgus Groningen en De Bevers uit Lemelerveld naar de halve finale. Waar die halve finale gespeeld wordt is nog niet bekend.  De A meisjes hopen op de Meet, en wie weet zit er voor de meisjes A nog meer in het vat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 6 minuten geleden
Dansen en genieten
Dansen en genieten als in je jonge jaren met live muziek van Way Back Nieuws Ingezonden 38 minuten geleden
Afbeelding
"Locatie voor nieuwe school bij sportveld is ongeschikt" Hardenberg 52 minuten geleden
Afbeelding
Nationaal kampioenen gehuldigd Coevorden 1 uur geleden
Afbeelding
Nedersaksenlijn komt dichterbij Hardenberg 1 uur geleden