Afbeelding

Koningsbergerschool ziet uit naar reünie

wo 28 februari 2024 Hardenberg

Het duurt nog enkele maanden, maar toch kijkt het team van de Koningsbergerschool alvast uit naar de reünie, die op 25 mei wordt gehouden. “We hebben de hele week vanaf 22 mei al een heel programma, maar die zaterdag moet echt een geweldige dag worden.” 

Op 1 november 2023 bestond de Koningsbergerschool in Bergentheim precies honderd jaar. Die dag werd een kunstwerk onthuld dat door de kinderen en ouders aan de school was geschonken. Die dag viel samen met dankdag en dat was volgens Julian Tijhof toch wel mooi. “We zijn toen met alle kinderen naar de kerk gegaan en hebben daar een dienst mee gemaakt. Het was toch wel heel speciaal.”


Daarvoor was Victor Müller, kleinzoon van ds. Koningsberger, de oprichter van de school op 4 september al op de Koningsbergerschool geweest. In een korte toespraak vertelde hij over de eer aanwezig te mogen zijn op de school, die zijn opa mede heeft opgericht en waar de passie en enthousiasme voor onderwijs en de ontstaansgeschiedenis van de school nog zo voelbaar zijn. De Koningsbergerschool is een school waar ieder kind van jongs af aan op zoek gaat naar zijn eigen ‘ik’, zijn identiteit dus. Vanuit de christelijke achtergrond stimuleren ze dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Respect voor elkaar en vertrouwen in jezelf en de ander zijn hierin heel belangrijk. Op Kindcentrum de Koningsberger is iedereen van harte welkom. Ze willen een ontmoetingsplek zijn voor het hele dorp en daarbuiten. Kinderen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving en leren over wat er in de samenleving speelt, dichtbij en veraf.

Jubileumlied

Voor het honderd jaar bestaan is er ook een lied gemaakt, het Koningsbergerlied. “Dat lied is ook gezongen in de kerkdienst. Alle kinderen van de school hebben hun steentje bijgedragen. We zijn daar best wel trots op.” De jubileumcommissie is al lang druk om van alles te regelen. Volgens Klaasjan Pullen is er veel hulp van de ouders. 

“Iedereen in het dorp denkt of helpt wel mee. Zo is het programma van 22 mei tot en met 25 mei klaar. Er komt op de eerste dag een kunstenaar die samen met de groepen gaat werken aan een project. Dag twee is de Ot en Sien dag, een dag van terug in de tijd. Dan volgt het schoolreisje en op vrijdag zijn de kinderen vrij zodat het team alles kan klaar zetten voor de zaterdag.In de ochtend is er een officieel moment voor genodigden en ’s middags van 14.00-17.00 uur is de reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers.”

Jubileumboek

De school zag het maken van een jubileumboek niet zitten. Gelukkig was er een Banthumer die het financiële plaatje wel wilde invullen. Dus nu komt er toch een jubileumboek.” Volgens Julian Tijhof wordt het een bijzonder boek. “ Het zal geen standaard boek worden, maar eentje met heel veel verhalen. Zoals het verhaal van Chris Dijk, die al in de 90 is. Hij is hier begonnen toen er nog maar twee lokaaltjes waren. Ook zijn dochter, kleindochter en achterkleinkinderen komen in het boek voor. Ik kan niet wachten op het eerste boek.” 

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 16 uur geleden