Afbeelding

Steun voor Botenhuis voor Vechtzomp ‘Grammesberghe’ bij Vechtrijk

vr 20 oktober 2023 Hardenberg

Het college van B&W Hardenberg wordt voorgesteld of de gemeente Hardenberg wil bijdragen in de kosten voor de realisatie van een botenhuis ter plaatse van Vechtrijk voor de Vechtzomp ‘Grammesberghe’. Het voorstel is of de gemeente Hardenberg 25.000 euro wil bijdragen aan de bouw van het botenhuis. In totaal zijn de kosten geraamd op 80.000 euro, waarvan 55.000 euro uit eigen middelen komt, inclusief vrijwilligersuren. 

Ongeveer 10 jaar geleden wilden de gemeenten Hardenberg en Samtgemeinde Emlichheim de Vecht aantrekkelijker maken voor mensen in de buurt en toeristen. Ze dachten aan het herintroduceren van de Vechtzomp, een ouderwetse boot, als toeristische attractie. Hierdoor kunnen mensen op een unieke manier de Vecht ontdekken.

Nu is het plan om een botenhuis te bouwen voor de Vechtzomp ‘Grammesberghe’ bij Vechtrijk in Gramsbergen. Hierdoor kan de boot gemakkelijk varen tussen Gramsbergen en Hardenberg. Momenteel beperkt een sluis bij de Haandrik de vaartijden, maar met een botenhuis kan de boot ‘overnachten’ in Vechtrijk. Het botenhuis helpt de Vechtzomp ‘Grammesberghe’ aantrekkelijker te maken voor toeristen en draagt bij aan het behoud van tradities en de lokale gemeenschap.

Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Historisch Rijwielmuseum krijgt subsidie Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Vijf nieuwe laadpalen in Ommen Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Brand in heg bij camping in Rheezerveen Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Budgetbeperkingen dwingen herziening van plannen N36 Hardenberg 5 uur geleden