Afbeelding
Harry Kruiper

Wat een derby’s in de vierde klasse C…

do 26 oktober 2023 Hardenberg

Weekblad De Toren blikt elke maand vooruit naar één van de vele derby’s in de vierde Klasse C. Door de gereorganiseerde indeling van de KNVB is het een unieke klasse geworden waarin zes verenigingen op fietsafstand van elkaar met 8 andere clubs strijden. Dat geldt voor sv Bergentheim, vv Bruchterveld, vv Hardenberg ’85, vv Kloosterhaar, sc Lutten, vv Avereest en vv Mariënberg. Deze keer Sc Lutten tegen Mariënberg. 

Op 4 november is sc Lutten gastheer van vv Mariënberg. De beide beschouwingen zijn van de beide voorzitters Jack van de Belt en Jan Hagedoorn.

In Lutten op het bankie voor ’t Keihart vertelt Jack van de Belt over het eerste elftal dat wel wat meer jongere spelers kan gebruiken. Toch hebben ze na 4 wedstrijden al 10 punten verzameld en staat het samen met vv Bergentheim aan kop. Beide partijen kennen elkaar al veelal vanuit de jeugd. Dat is gewoon makkelijk en altijd leuk voetballen met elkaar. Het verwacht een gelijk opgaande ons-kent-ons wedstrijd. En het zal best wel leuk spelen met elkaar zijn. Uiteindelijk hoopt sc Lutten op het eind zeker in het linker rijtje te staan om door te kunnen gaan in deze klasse. Maar eerst gaat het team naar Daarle en er is één blessuregeval. Het is altijd weer afwachten hoe de jongens uit zo’n wedstrijd komen.

VV Mariënberg voorzitter Jan Hagedoorn vindt het leuk dat al die zes verenigingen bij elkaar uit de buurt de strijd aan gaan. Lutten viel eerder immers bij de KNVB onder Noord. Het zal daarmee ook best een aantrekkelijke competitie worden waarin ze onder andere ook de drie andere degradanten van vorig seizoen tegen komen. Ook herinnert hij zich de wedstrijden tegen Lutten van vroeger nog wel. Het waren toen zeker geen wedstrijden van het mes op de keel. En zal voor hem ook een hernieuwde kennismaking worden met de vroegere voorzitter Slot van Lutten die hij toen en later nog wel eens tegen kwam. 

Met 7 punten uit 4 wedstrijden staat Mariënberg met Avereest op de gedeelde 4-5 de plek. Uitgerekend tegen vv Avereest had zijn team het juist een beetje laten liggen. Ze slaagden er niet in de achterstand om te buigen. Maar ondanks de nog wat jonge selectie hopen ze toch bij de eerste vier te eindigen. Eerst krijgen ze zaterdag 28 oktober te maken met een andere derby, thuis tegen Hardenberg ‘85 dat de beide laatste wedstrijden won. Ook even afwachten dus hoe dát gaat. Dat geldt ook voor de 30-40 trouwe supporters die afhankelijk van het weer wel mee zullen komen naar Lutten. Naast het voetbal speelde vv Mariënberg de laatste twee jaar een geweldige en fraai gewonnen wedstrijd met de energietransitie op het Westerpark in Beerzerveld. Daar over binnenkort ook meer in weekblad De Toren.

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 8 uur geleden