Afbeelding
G. Brokelman

De tuinen van het Vechtdal

wo 19 juli 2023 Hardenberg

Ontdek de betoverende schoonheid van het Overijsselse Vechtdal tijdens het eerste weekend van augustus! Met ongekend enthousiasme openen de tuineigenaren in deze prachtige regio hun deuren voor alle belangstellenden. U bent van harte welkom om te genieten van een unieke ervaring in de adembenemende tuinen van het Vechtdal. Als kers op de taart kunt u in de komende weken meer lezen over deze tuinen in het weekblad De Toren. Deze week: Colijnsplaat.

Stap binnen in de wonderlijke wereld van groen en kleur en laat u verrassen door de diversiteit en charme van de volgende tuinen:

Colijnplaats, gelegen aan Lambertsijk 2 B in het pittoreske Den Velde.; De Vijvertuinen van Ada Hofman, gevestigd aan Westeindigerdijk 3 in het sfeervolle Loozen; etske’s Tuin, te vinden op Posthoornweg 28 in het idyllische De Krim; Ron & Aly Varwijk, gelegen aan Posthoornweg 20 in De Krim, In Laar (Dl) is dat Vegtetal-Garten en Last but not least, de betoverende Ossenkolk in Arriën.

Colijnsplaat

In Den Velde vindt u de Colijnsplaat. Een jonge tuin waar in de zomer 2018 is begonnen met de aanleg van de 2500 m2 grote tuin. Met als motto: vier seizoenen een mooie tuin. En dat is met succes vormgegeven.

In de tuin treft u kleurige borders aan, met siergrassen om de kleuren wat te blussen. Alle planten moeten wat te bieden hebben voor de bijen en vlinders. Ook de vogels worden uitgenodigd door bessenstruiken en zaaddragende planten.

De tuin is ingedeeld met lange vaste plantenborders, eilandborders, een schaduwtuin, de ‘witte tuin van Colijnsplaats’, een rozentuin, een boomgaard met fruitkooi én een moestuin in bakken. 

In de twee kassen groeien de tomaten en paprika’s en worden veel planten gezaaid en gestekt, voor eigen gebruik en ook wat voor de verkoop. 

Centraal in de tuin ligt een grote vijver en een sloot met knotwilgen met een moeraszone en wadi. Deze beiden vangen tevens het hemelwater op van het dak. 

Bezoek en informatie

De tuin is op afspraak te bezoeken maar in het open tuinweekend bent tussen 10.00 tot 17.00 van harte welkom! Entree twee euro per persoon. 

Colijnsplaats
Lambertsdijk 2b
7786 BB Den Velde Nederland
0628262456

Volgende week: Vijvertuinen van Ada Hofman.

Afbeelding
Stichting Historisch Rijwielmuseum krijgt subsidie Hardenberg 51 minuten geleden
Afbeelding
Vijf nieuwe laadpalen in Ommen Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in heg bij camping in Rheezerveen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Budgetbeperkingen dwingen herziening van plannen N36 Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Het bezoeken van een OV-inloopspreekuur in Hardenberg en Ommen Hardenberg 4 uur geleden