Jessie en Sander verblijven momenteel in Uganda om zich te oriënteren op een eventuele leidinggevende functie ter vervanging van Gini Pullen.
Jessie en Sander verblijven momenteel in Uganda om zich te oriënteren op een eventuele leidinggevende functie ter vervanging van Gini Pullen. Eigen foto

Nieuwe leiding voor Hope and Dreams

di 9 mei 2023 Hardenberg

Kinderen een toekomst geven in Uganda en hierin biologische familie betrekken, zodat ze echt weer bij hun ‘eigen thuis’ mogen zijn. Dat is de visie van de Stichting ‘The Home of Hope and Dreams’. Een stichting opgericht en jarenlang in Uganda geleid door Gini Pullen uit Hardenberg. Om gezondheidsredenen heeft Gini zich enigszins teruggetrokken en is de stichting op zoek naar belangstellenden voor de leidinggevende functie in Uganda.  

Inmiddels is de stichting in contact gekomen met een liefdevol stel uit Limburg genaamd Jessie en Sander die geïnteresseerd zijn in het verder oriënteren of het een mogelijkheid voor ze is om de leiding in Uganda over te kunnen nemen van Gini. “Het paar is op 20 april aangekomen in Uganda en neemt voor zes maanden de volledige leiding op zich om te ervaren hoe het leven in Uganda is en hoe het is om het kindertehuis te runnen onder leiding van Gini vanuit Nederland,” vertelt Bianca Soer, voorzitter van de Stichting. Gini is 18 april vertrokken naar Uganda om de eerste maand samen met Jessie en Sander op de achtergrond aanwezig te kunnen zijn. “Op die manier kunnen Jessie en Sander eerst nog terugvallen op Gini. Gini komt medio mei weer terug naar Nederland en zal Jessie en Sander dan vanuit Nederland bijstaan waar mogelijk,” laat de voorzitter weten. “Daarnaast blijft onze zoektocht wel doorgaan naar mogelijk andere belangstellende voor deze functie in Uganda  omdat wij als bestuur de wens van Gini delen om het kindertehuis voort te willen blijven zetten en  hierbij de biologische familie van de familie te betrekken, zodat ze echt weer bij hun ‘eigen thuis’ mogen zijn”. 

Adoptiekinderen blijven

Gini heeft laten weten dat ze kampt met gezondheidsproblemen en in Nederland wil blijven. “Uganda voelt niet meer als mijn thuis en dat doet veel pijn. Ik wil wel ieder jaar terug om de kinderen te zien, maar het kost me ook veel energie,” liet ze eerder al weten.  Gini heeft in de jaren dat ze in Ugana verbleef vijf kinderen geadopteerd. Sarah en Aaron blijven in Nederland. De keren dat ik terugga naar Uganda neem ik Eric nog wel mee, maar de meeste tijd zal Eric ook in Nederland verblijven. De jongste twee, Jonathan en Nicholas, verblijven nu nog in Uganda, maar gaan uiteindelijk met mij mee naar Nederland,” aldus Gini. Ze bedankt iedereen voor de steun, die ze van velen heeft ontvangen. ‘Dat doet mij goed.” Het bestuur is dankbaar voor alle inzet van Gini en de steun vanuit de samenleving om Hope and Dreams in Uganda voort te zetten en hoopt dat iedereen (financiële) steun blijft geven. “Mochten er vragen zijn, stel deze gerust,” aldus de voorzitter. Zij is bereikbaar via tel. 06 30420159 of via email: b.soer@homeofhopeanddreams.org.

Afbeelding
OV-inloopspreekuren 'Ervaar het Openbaar Vervoer' Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
'Super die super Super' Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
'Feest der Herkenning' in Het Punt Twenterand 21 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 23 feb, 11:57
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 23 feb, 11:26