Afbeelding

Wie redde het leven van Arno?

wo 22 maart 2023 Hardenberg

Arno Huigen laat op facebook weten dat hij op zoek is naar de held die hem in 1992 van zijn leven heeft gered. In augustus 1992 waren ze op vakantie bij ‘De Bonte Wever in Assen’ (Destijds in Slagharen). Hij was toen nog maar vier jaar oud en ze gingen met het hele gezin naar het zwembad van het hotel. Arno is 35 jaar en woont in Venlo samen met Manon en heeft een zoontje van anderhalf jaar oud

“”Op een afstandje zag ik dat mijn vader en broer in het zwembad waren en ik wou natuurlijk ook het zwembad in. Ik rende naar de rand van het zwembad en stapte voorzichtig in het water. De bandjes waren al af, maar ik kon er staan en dacht dus dat ik er kon lopen. Na veertig centimeter liep het recht naar beneden af, het diepe in. Ik zie nog steeds de felle lamp onder water voor me. Terwijl ik naar boven probeerde te zwemmen, bleef ik kijken naar de lamp en riep ik ‘mama’, de lamp die ging uiteindelijk uit!. Dat is me bijgebleven”, laat Arno Huigen weten. 

Hij had al water in zijn longen gekregen en werd vervolgens wakker in het ziekenhuis. Arno heeft vervolgens twee dagen in het ziekenhuis gelegen. “Ik wil het verhaal voor mezelf afronden. Het is inmiddels 31 jaar geleden, maar ik herinner het als de dag van gisteren... als ik er over denk dan zie ik het beeld van de felle lamp nog steeds voor me. De lamp die ik bleef aanstaren totdat het zwart werd”. 

 “Langs de plek waar het gebeurde lag gelukkig een meneer die vond dat ik wel heel lang onder water bleef en heeft mij uit het water gehaald. Zo werd mijn leven gered. Als hij er niet was geweest had ik het niet overleefd. Het zou mooi zijn als ik de persoon vind die destijds mij heeft gered. Ik ben benieuwd hoe hij er uit ziet en vooral wat is zijn verhaal en hoe heeft hij het beleefd. Uiteraard wil ik hem alsnog bedanken. Niet alleen de man maar ook de badmeester die op het moment er alles aan deed om mij te helpen. De badmeester heeft mij naar het ziekenhuis gebracht. Ook van hem zou ik het verhaal graag willen horen”. 

Arno denkt er al jaren aan om deze man op te sporen, maat het is natuurlijk lastig omdat het zo lang geleden is en hij overval vandaan kan komen. “Ik heb het gevoel dat deze oproep de laatste kans is om de badmeester en mijn redder te vinden. Daarom vraag ik jullie hulp om deze man, zijn kinderen, de badmeester of andere mensen die er bij waren op te sporen”, vertelt Arno. Als je meer informatie hebt laat het alsjeblieft weten”. U kunt uw reactie melden via https://www.facebook.com/arno.huijgen of mailen naar arnohuigen@hotmail.com

Afbeelding
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 1 uur geleden
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 1 uur geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 15 uur geleden