Afbeelding

Martin Luther Kingdienst naar Dedemsvaart

zo 5 maart 2023 Hardenberg

De Martin Luther Kingdiensten spreken zoveel mensen en kerken aan dat er besloten is om er een extra jaar aan vast te plakken. Momenteel toert deze kerkdiensten rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse dominee door Oost-Nederland en doet op zondag 12 maart De Antenne in Dedemsvaart aan. 

“We zijn blij dat ‘The March of Martin’ naar Dedemsvaart komt”, vertelt Elly Wisselink namens de Protestantse Gemeente Dedemsvaart. “Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel, we hopen met deze dienst veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”. Aanvankelijk zou deze reeks van kerkdiensten in maart dit jaar stoppen maar er komt een vervolg om op nog meer plaatsen en in nog meer kerken dit bijzondere verhaal te kunnen vertellen.

“De kerkdiensten gaan maar door, net als de ‘marsen’ van Martin Luther King.” vult Arjen van der Berg aan. Arjen is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu zestien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door Nederland en overal zit het vol. We spreken mensen die soms een lange autorit er op hebben zitten om bij deze dienst aanwezig te kunnen zijn. Heel bijzonder. Nadat Dagblad Trouw er op Martin Luther Kingday (redactie: 16 januari jl.) een paginabreed artikel aan wijdde werden we overstelpt met aanvragen van kerken uit heel Nederland. Momenteel zijn we aan het inventariseren en aan het plannen voor extra Martin Luther Kingdienst in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024. Ook maakte TV Oost onlangs een prachtige reportage van de Martin Luther Kingdienst in Vroomshoop”.

Een vijfkoppige band en een gospelkoor van 8 heren en 9 dames zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin en er zijn beelden van enkele speeches van Martin Luther King op de beamer en er wordt stil gestaan bij hoogtepunten en dieptepunten uit zijn leven. De baptistendominee ging in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw voorop in de geweldloze strijd tegen discriminatie en racisme. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, helaas had hij ook vijanden. Op 4 april 1968 (slechts 39 jaar oud) werd hij vermoord, terwijl hij op een balkon stond van een motel in Memphis. 

Wisselink zegt verder: “Ook al is het dan dit jaar 55 geleden dat hij is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen”. Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial aan Martin Luther King, aanvang op zondag 12 maart om 19:00 uur in De Antenne aan de Wilhelminastraat 3 in Dedemsvaart. Elly en Arjen sluiten af met: “Er is plaats genoeg voor iedereen, iedereen is welkom, net als in de geest van Martin Luther King”. Meer info, tourschema en de reportage van TV Oost: www.themarchofmartin.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Voorbeschouwing Kloosterhaar - Mariënberg Hardenberg 26 minuten geleden
Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 36 minuten geleden
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 2 uur geleden