Afbeelding

Groene Karavaan komt op stoom in het Vechtdal

di 31 januari 2023 Hardenberg

De Groene Karavaan in het Vechtdal kent een bruisende start; de diverse groene activiteiten worden goed bezocht en leveren enthousiaste reacties op vanuit de bezoekers. Voor wie de karavaan nog niet heeft bezichtigd zijn er tot en met 11 februari nog verschillende activiteiten om dat gemis goed te maken.

De Groene Karavaan is een initiatief van diverse natuurorganisaties in Overijssel die de inwoners van diverse regio’s willen verbazen en verbinden door een reeks aan groene activiteiten te organiseren. Op die manier wil de karavaan mensen er bewust van maken dat een groenere omgeving leuker én gezonder is en makkelijker is te realiseren dan vaak wordt gedacht. Door verschillende initiatieven met elkaar te verbinden, wordt een meerwaarde gemaakt voor mens én natuur.

Sfeervolle start

De Groene Karavaan in het Vechtdal startte op 28 januari met een sfeervol Boomfestival op natuurkampeerterrein De Klashorst in Diffelen. Meer dan 200 bezoekers lieten zich door talloze activiteiten verrassen op deze zonnige dag. De dag werd geopend door gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher en wethouder Alwin te Rietstap. Met hulp van een enthousiaste groep kinderen hebben zij met elkaar de eerste boom geplant. Bezoekers genoten van diverse workshops, live muziek van The Unstoppables en een gezellig kampvuur.

Nog meer groen!

Wie zich nog niet heeft aangesloten bij de Groene Karavaan krijgt ook in de tweede helft van het programma nog volop de kans dat te doen. Zo worden er nog diverse wandelingen georganiseerd, vinden er leuke dagactiviteiten plaats bij de Koppel en de Ommermars én kan je nog aan diverse workshops deelnemen. Op zaterdag 11 februari wordt de Groene Karavaan in het Vechtdal afgesloten met een schemertocht bij Erve Vechtdal, waarbij deelnemers de schemering tegemoet wandelen. Alle activiteiten van de Groene Karavaan staan ook op www.natuurvoorelkaar.nl

De Groene Karavaan laat haar sporen na!

Na het vertrek laat de Groene Karavaan nog letterlijk en figuurlijk haar sporen na; door de gelegde verbindingen tussen inwoners en groene organisaties blijft er een groener Vechtdal achter. Speelterreinen, schoolpleinen, boerenerven en zelfs industriegebieden moeten na het vertrek van de karavaan een blijvend groen karakter hebben gekregen én behouden. Na het Vechtdal trekt de Groene Karavaan later dit jaar nog door Noordwest Overijssel en door Twente. Eerder werden al succesvolle resultaten bereikt tijdens de Groene Karavaan in Salland.

Afbeelding
Afbeelding
OV-inloopspreekuren 'Ervaar het Openbaar Vervoer' Hardenberg 38 minuten geleden
Afbeelding
'Super die super Super' Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
'Feest der Herkenning' in Het Punt Twenterand 19 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg gisteren
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 23 feb, 11:26