Afbeelding
Gert Stegeman

Kleding Ruilfeestje in het Norden-Hazenbos voor herhaling vatbaar

zo 15 januari 2023 Hardenberg

Op basisschool de Vlinder in het Norden-Hazenbos te Hardenberg, is zaterdag 14 januari van 10.00 tot 15.00 uur een Kleding Ruilfeestje gehouden. Het Ruilfeestje trok veel bezoekers en kon rekenen op enthousiaste reacties. Tevens is er een start gemaakt met een Ketting Kledingruil.

Gedurende de week ervoor kon er kleding worden ingebracht. Hiervoor kreeg men een bon die zaterdag kon worden gebruikt om nieuwe kleding uit te zoeken tijdens het Kleding Ruilfeestje. Er werd een hoop kleding ingebracht, van dames- en herenkleding tot kinderkleding en schoenen, maar ook accessoires als riemen en sieraden. Dit zorgde voor veel keuze op het Kleding Ruilfeest.

Nieuwe kleding

Het was vanaf de start gelijk gezellig druk. De bezoekers zaten uitgebreid het aanbod te bekijken en genoten ondertussen van een kopje koffie of thee. Voor de kinderen was er een grabbelton met leuke kleine cadeautjes. De reacties van de bezoekers waren allemaal positief. Zowel van bezoekers die langs kwamen omdat ze krap bij kas zaten, als van bezoekers die het belangrijk vinden om vanuit het oogpunt van duurzaamheid kleding een tweede leven te geven. Ze gingen allemaal met mooie ‘nieuwe’ kleding naar huis.

Ketting Kledingruil

Tijdens het Kleding Ruilfeestje is er ook een start gemaakt met de Ketting Kledingruil. Hierbij rouleert een tas met kleding, zowel voor volwassenen als voor kinderen, op een route in de wijk Heemse in Hardenberg. Hier kan men wat uithalen en weer andere kleding instoppen. Vervolgens breng je de tas naar het volgende adres in de ketting. Deze route is in eerste instantie in de wijk Heemse. Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen met gewoongezondheemse@gmail.com of bij Iris via 06-46886908.

Gewoon Gezond Heemse

Het Kledingruil Feestje en de Ketting Kledingruil is ontstaan naar aanleiding van het project De Expeditie Norden-Hazenbos en is onderdeel van Gewoon Gezond Heemse. De organisatie is erg tevreden over het verloop van de dag en is zeker van plan er een vervolg aan te geven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 2 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 3 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 3 mei, 14:30