Afbeelding

‘Klik’ voorziet in een behoefte

ma 26 december 2022 Hardenberg

Samen is leuker dan alleen. Die wetenschap geldt voor iedereen en was voor De Stuw Sociaal Werk aanleiding om in samenwerking met Stichting De Voart, de Baalderborggroep, Stichting Philadelphia, RIBW en de JP van den Bent stichting, dit najaar bij wijze van proef te starten met het project Klik. Een project dat speciaal bedoeld is voor mensen van alle leeftijden met een beperking in de breedste zin van het woord. “Dat kunnen mensen zijn met een licht verstandelijke beperking, maar bijvoorbeeld ook mensen met psychische problematiek”, licht sociaal werker Marlon Ruben toe. Ze geeft aan dat er tot nog toe weinig aanbod was voor de betreffende doelgroep terwijl daar wel behoefte aan leek. 

Veel animo 

Die vooronderstelling bleek meteen bij de start bevestigd, want al tijdens de eerste bijeenkomst meldden zich zo’n 20 belangstellenden uit de hele gemeente, zowel man als vrouw, variërend in leeftijd van 20 tot pakweg 60 jaar. “We starten altijd met een kopje koffie om ‘het ijs’ te breken en elkaar te leren kennen. En dat werkt heel goed. Inmiddels hebben we al zo’n zes bijeenkomsten gehad en we krijgen heel veel leuke en positieve reacties terug”, lacht Marlon. 

Klik is mede ontstaan als gevolg van ‘Vriendenkring’, een methodiek die eerder door De Stuw werd uitgevoerd. “Dit project werkte op zichzelf prima, maar schiep op basis van de naam ook hoge verwachtingen. Daardoor ontstond er een soort van geïsoleerde groep. Mede om die reden hebben we naar een nieuwe naam en een andere vorm gezocht. Het gaat uiteindelijk om ‘de klik’ tussen mensen”. 

Gevarieerd aanbod

De afgelopen periode hebben deelnemers onder andere gewandeld en samen gegeten. “Via Klik wordt er maandelijks twee keer een activiteit aangeboden, in Hardenberg en in Dedemsvaart. De deelnemers bepalen zelf de activiteit, maar ook de datum en het tijdstip van de bijeenkomst. We zorgen ervoor dat de informatie via flyers onder de doelgroep bekend wordt gemaakt”. licht Marlon de organisatie van Klik toe. Ze benadrukt daarbij dat het de deelnemer vrij staat een begeleider mee te nemen als ze het alleen (te) spannend vinden. 

Vrijwilligers

Om het geheel in goede banen te leiden zoekt de organisatie van Klik nog naar extra vrijwilligers, die tijdens de bijeenkomsten ondersteuning willen bieden. Voel jij de ‘klik’ met de doelstelling van het project? Meld je dan aan bij Marlon Ruben via De Stuw in Hardenberg: m.ruben@destuw.nl of bel: 0523-267478.

Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 27 minuten geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 41 minuten geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 18 uur geleden