Afbeelding

Nog steeds in de groei

wo 28 december 2022 Hardenberg

De lokale partijen blijven nog steeds groeien in Nederland. Helemaal nieuw is de trend niet. Sterker, alle lokale partijen bij elkaar zijn zelfs de grootste winnaars in 2022. Dit komt deels doordat burgers steeds vaker op hun eigen manier invloed willen uitoefenen en teleurgesteld zijn in de landelijke politiek. In Hardenberg is als OpKoers.nu zelfs de tweede partij geworden. 

Het CDA blijft, ondanks de afsplitsing van Doen’22, met negen zetels de grootste partij. Het was voor OpKoers.nu een welkome verrassing dat ondanks de verwijten van ‘onervaren en onstabiel’ de kiezer voldoende vertrouwen in ons had. Waarvoor dank! Ook deze periode leveren wij een wethouder in de persoon van Linda Verschuur uit Slagharen. Bovendien werd een hartenwens van OK.nu vervuld. Een motie van ons om de hondenbelasting op te heffen werd in juni aangenomen. Vanaf 1 januari is Fikkie taxfree! 

Financieel fairplay

“Lokale partijen groeien bij elke verkiezing en kregen bijna een derde van alle stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Toch kunnen zij geen aanspraak maken op de 25 miljoen euro rijkssubsidie voor politieke partijen die via de Wet financiering onder landelijke politieke partijen verdeeld wordt. Het is nu het moment om dit na de gemeenteraadsverkiezingen snel aan te pakken.” Dit staat in de brief die de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden samen met een aantal andere belangenorganisatie heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. Tot op heden blijft het stil maar we blijven hopen op een gelijke behandeling. Dat geeft ons wat meer armslag tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de andere; zoals de Provinciale Staten-, Waterschap- en Tweede Kamervekiezing is dat niet nodig, daaraan doen wij als lokale partij niet mee, we blijven totaal lokaal en dicht bij huis!

Zelf de broek ophouden

In de gemeente worden we wel gelijk behandeld en krijgen we een fractievergoeding. Daarnaast storten alle fractieleden en wethouder een bijdrage zodat er naast koffie of thee ook iets anders gedronken of geknabbeld kan worden. Wij zullen ons, ook zonder landelijke vergoeding, blijven inzetten voor al onze boeren, burgers en buitenlui. 

Voor nu wenst het bestuur en de fractie van OpKoers.nu u een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2023. 

Meer info? Kijk op onze website: www.opkoers.nu

Wim Kloekhorst, fractiesecretaris.

OpKoers.nu

Afbeelding
N48 dicht na eenzijdig ongeluk met Corvette, herstelwerkzaamheden gaande Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Drie kampioenen bij v.v. Den Ham Sport Ingezonden 54 minuten geleden
Afbeelding
Baby's houden van boeken Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Schilderijententoonstelling over 'Zeven Profetessen' Coevorden 7 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' in natuurgebied Beerze Hardenberg 7 uur geleden