Afbeelding

Vechtdal Boert Bewust gaat met verlichte trekkers op pad

ma 14 november 2022 Hardenberg

In de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen wordt op initiatief van Vechtdal Boert Bewust op 23 december een route met versierde en verlichte trekkers gereden. Dat maakte voorzitter Gerrie Kleene bekend tijdens een bijeenkomst in Ommen op 7 november.  ”Per gemeente kunnen mensen zich aanmelden die met hun trekker mee willen doen. Zodra de routes in deze gemeentes bekend zijn, zullen ze gepubliceerd worden, zodat mensen langs deze route kunnen gaan staan om de trekkers te bewonderen,” aldus de voorzitter. 

Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezigen welkom geheten door Esther Weernink, ondernemersadviseur van Countus. Zij legde uit hoe breed het takenpakket van Countus is. Aansluitende vertelde Kleene over de doelstelling en werkzaamheden van Vechtdal Boert Bewust. 

Verbinding

Daarna werd er met interesse geluisterd naar een boeiende presentatie van Paulien Hogenkamp van Hogenkamp Agrarische Coaching. Zij besprak het thema: ‘Je eigen koers varen met behoud van verbinding’. “Je kunt alleen verbinding maken als je een goed gesprek met elkaar voert. Luister naar elkaar en stel vragen aan elkaar. Natuurlijk mag je boos zijn. Maar boosheid wordt veroorzaakt door bedroefd zijn of angst.  Als het je lukt om deze boosheid hiernaar toe om te zetten en dat je dit uit kunt bespreken met anderen, komen er ook oplossingen.  We leven in een hectische periode. Laten we omzien naar elkaar,” was haar boodschap.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. Om zo ook met elkaar te spreken. “We kijken terug op een geslaagde avond met volop onderlinge verbinding en inspiratie voor goede gesprekken. Mocht je boer of tuinder zijn en meer over Vechtdal Boert Bewust willen weten, neem een kijkje op onze website en stuur een mail naar vechtdalboertbewust@gmail.com Dan nemen wij contact met u op,” aldus de voorzitter.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 6 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 13 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 14 uur geleden