Afbeelding

Tentoonstelling Arie Ekkel in gemeentehuis Hardenberg

di 18 oktober 2022 Hardenberg

Vanaf donderdag 13 oktober 2022 tot en met woensdag 11 januari 2023 hangen de kunstwerken van kunstenaar Arie Ekkel in het gemeentehuis van Hardenberg. De werken vindt u in het bedrijfsrestaurant. Neem een kijkje tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

rie Ekkel werd in 1950 geboren in Kloosterhaar. Hij woont nu in Bergentheim. Als jongen tekende hij graag na schooltijd. Hij stopte daar mee omdat hij ook heel erg werd aangetrokken door muziek. Hij leerde gitaar spelen. En werd zanger-gitarist in de band Sam Dice. In 1980 stopte de band ermee. Arie begon weer te schilderen. Hij leerde dit zichzelf aan. In het begin waren de ‘meesters’ in het winterlandschap zijn grote inspiratiebron. Zoals Schelfhout, Leickert en Koekoek. Later begon hij steeds meer stillevens te maken. Daarbij probeerde hij zoveel mogelijk de werkelijkheid te overstijgen.

Arie werkt alleen met olieverf, op doek of op paneel. Via tentoonstellingen laat hij graag zijn werk zien aan iedereen die houdt van de realistische en traditionele schilderkunst. Zijn werk was al te zien in de Gashouder in Dedemsvaart. Maar ook in Studio Concrea in Schoonoord, het Thijn Museum in Coevorden, Kasteel Slangenburg in Doetinchem en het Expositiehuis in Den Ham. Het werk van Arie Ekkel is te bekijken tot en met woensdag 11 januari 2023.

Kunst in het gemeentehuis Lokale kunstenaars kunnen hun werk laten zien in het gemeentehuis van Hardenberg. Ze kunnen hiervoor een aanvraag indienen via www.hardenberg.nl/exposeren. De kunstcommissie bekijkt de aanvragen. En let daarbij op de kwaliteit en de variatie in het aanbod. De kunstwerken hangen steeds ongeveer drie maanden in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis. Dit deel van het gemeentehuis is voor iedereen bereikbaar

Afbeelding
Mishandeling op Koningsdag bij feesttent in de Krim Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Ouderenbingo Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen Hardenberg 8 uur geleden
Hennie Otten werd in het zonnetje gezet omdat ze al 50 jaar collecteert voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Collectante onderscheiden Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
De merel Hardenberg 10 uur geleden