Afbeelding

5 x Mooie plekken om te suppen in de omgeving van Hardenberg

do 4 augustus 2022 Hardenberg

Suppen is, voor de leek, een populaire watersport waarbij deelnemers zich staand op een soort surfplank en al peddelend voortbewegen over het water: Stand Up Paddeling. Soms wordt het gecombineerd met het verzamelen van zwerfafval. Ook in deze omgeving van waterrijk Nederland zijn er veel mooie plekken om te suppen. Overigens is een supboard kopen voldoende om mee te doen, een lidmaatschap bij een club is niet noodzakelijk. 

Hardenberg: suppen over de Overijsselse Vecht

De Overijsselse rivier de Vecht is technisch bekeken een regenrivier, gevoed door regen- en grondwater en met een fluctuerende afvoer. Tot zover de theorie, want het belangrijkste is natuurlijk dat er water aanwezig is. In totaal beslaat de Vecht een lengte van 167 kilometer, maar voor een dagje suppen heb je die lang niet allemaal nodig. De omgeving is hier prachtig. De akkers, bossen, landgoederen en voor deze streek zo typische zandverstuivingen trekken voorbij. Onderweg is er een stuw, waar even de wal opgezocht moet worden. Wie een route verder oostwaarts kiest, supt zo de grens met Duitsland over. 

Midden Regge

Zuidwaarts, richting Nijverdal, vinden we de Midden Regge, deze rivier hoort bij de Regge en mondt uiteindelijk uit in de Vecht. Het natuurgebied is hier een lust voor alle zintuigen. Met riet begroeide oevers, weilanden met koeien en antieke boerderijen, al suppend kom je helemaal tot rust. Het klotsen van het water, de vele vogelgeluiden, het drukke leven is hier ver weg. 

De Reest in Meppel

Richting het westen vinden we De Reest, een laaglandbeek die richting Meppel meandert en uitkomt in het Meppelerdiep. Ook hier zijn mooie sup-routes. Bijvoorbeeld de tocht richting de Westerkade tot aan het voormalige politiebureau. Over het Westeind, langs de molen door het Wilhelminapark is ook een aanrader. 

Suppen en shoppen in Coevorden

Even over de grens met Drenthe ligt het mooie winkelstadje Coevorden, waar het suppen mooi te combineren is met een middagje shoppen. Er loopt een mooie route rondom het centrum, maar het Coevorden-Vechtkanaal geeft een meer landelijk gevoel, met prachtige vergezichten. 

Almelo

We kennen de grap van Herman Finkers over het stoplicht, alsmede de uitspraak van de plaatsnaam door menig inwoner: Almeloe. Hoe dan ook: suppen is hier een feest! Laat je sup te water achter de Ootmarsumsestraat in het Lateraalkanaal en peddel richting het centrum of juist de andere kant op. Deze route maak je net zo lang als je zelf wilt, maar de 18 kilometer lange tocht door schattige kleine dorpen zoals Elzenhoek is populair onder suppers.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 6 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 11 minuten geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 32 minuten geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 1 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 4 uur geleden