Afbeelding
G. Brokelman

Diamanten bruidspaar Wildeboer-Bruins

do 14 juli 2022 Hardenberg

Zestig jaar geleden, op 13 juli 1962, zijn Henk Wildeboer (78) en Jenny Bruins (77) met elkaar getrouwd in het voormalige gemeentehuis in Heemse. 

Het jonge stel leerde elkaar kennen op straat in Dedemsvaart. Na ruim twee jaar verkering te hebben gehad werd het ja-woord gegeven en werd hun eerste stulpje een salonwagen aan de Heerenstraat in Slagharen. Het huwelijk werd gezegend met vier kinderen en drie kleinkinderen.

Henk Wildeboer werd geboren in Slagharen als oudste kind in een gezin met vier kinderen. Na de Technisch school in Hoogeveen verdiende hij zijn eerste guldens bij Jaap Kat een fietsen- en bromfietsenzaak in Slagharen. Na 21 jaar werden de tweewielers ingeruild voor de vierwielers van Westerbeek in Hoogeveen, een Audi en Volkswagen mobiliteitsservicebedrijf. Zijn laatste vijftien werkzame jaren was autobedrijf Leka in Slagharen zijn werkgever. Op 60-jarige leeftijd maakte Henk gebruik van een VUT-regeling.

Jenny Bruins groeide op in Zuidwolde als jongste telg in een gezin van vijf kinderen. Na de huishoudschool in Hoogeveen werd Prinsen haar eerste werkgever. Hierna werkte ze twaalf jaar in de ouderenzorg bij Stichting Noord-Oost Overijssel. Nu woont het paar al ruim tien jaar met veel plezier aan de Vergauwlaan in Slagharen en geniet Jenny van haar mooie bloementuin en Henk sleutelt graag aan motoren.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 6 uur geleden
Op de foto, genomen door Geert Westerhof: de heer Gellekink, lid Raad van Bestuur van St. Saxenburgh, Gert Gerrits, voorzitter van HardenbergArt, en Willemien Bulthuis als verbindende factor.
Kunst in het Saxenburgh Medisch Centrum Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 8 uur geleden