Afbeelding

Jaarlijkse fietstocht Oll Ommer en het CCO viel prima in de smaak

za 9 juli 2022 Hardenberg

De jaarlijkse fietstocht voor leden van de Gemienschop van Oll Ommer en het CCO kon voor het eerst na de pandemie weer worden gehouden. Vrijdagavond 8 juli was het weer zover en iedereen had er ook zin in, zo bleek. Totaal melden zich maar liefst 100 deelnemers van beide historische verenigingen. Het Historisch Museum diende als vertrekpunt. De fietstocht van 25 kilometer ging door de omgeving van Ommen.

Oll Ommer en het CCO organiseren de fietstocht nu al jaren samen. “De één houdt zich bezig met folklore en de andere graaft diep in de plaatselijke geschiedenis. Maar eerder had ieder het zijne. Ongeveer twintig jaar geleden is besloten om het samen te doen. Vooral ook omdat de leden vaak lid zijn van beide verenigingen. En altijd met veel succes en belangstelling”, aldus Aldien Pasman, die samen met Alie Pot verantwoordelijk was voor het uitstippelen van de fietsroute.

Eindpunt

Het eindpunt was dit keer landgoed ‘Den Woeste Heide’ van Wim en Janny van der Heide, waar halverwege de avond het vuur goed heet was opgestoken voor de afsluitende barbecue in de buitenlucht. Iedereen liet het eten prima smaken. Bovendien werkte het mooie weer ook aan het geslaagde evenement. “Het zijn altijd hele gemoedelijke en gezellige ontmoetingen. Iedereen maakt met elkaar een praatje, contacten worden onderhouden en nieuwtjes uitgewisseld”, weet Aldien Pasman.

Na Arriën en Hoogengraven was er een korte koffiestop in Junne bij de stuw. Vooraf kreeg iedere deelnemer ook een flesje drinkwater mee om onderweg de eventuele dorst te lessen. Het was prima fietsweer. “Het zijn altijd leuke uitjes, waar we graag aan meedoen. Genieten van de omgeving en aan het eind gezellig bij elkaar zitten met een stukje vlees op bord”, aldus één van de deelnemers.

Foto:

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 3 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 5 uur geleden