Gymvereniging Slagharen net voor de wedstrijden begonnen aan de rekstok in sporthal 't Noorderslag
Gymvereniging Slagharen net voor de wedstrijden begonnen aan de rekstok in sporthal 't Noorderslag G. Brokelman

Turnsters SGV en L behalen prijzen

ma 23 mei 2022 Hardenberg

Op zaterdag 21 mei werd de tweede RWS C turnwedstrijd gehouden in sporthal ’t Noorderslag in Slagharen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door SGV en L. Vanaf 8.00 uur was de sporthal geopend en in drie rondes turnden ruim 150 turnsters hun wedstrijd.

Negen turnsters van SGV en L deden aan deze wedstrijd mee. Ze turnden allemaal mooie oefeningen, al ging niet altijd alles helemaal zoals ze graag wilden. Dit seizoen wordt er voor het eerst geturnd in teams. Alle turnsters behaalden met hun team een medaille: er was één derde plaats, twee tweede plaatsen en één eerste plaats. De gehele dag waren de tribunes goed gevuld met enthousiaste toeschouwers.

Op zondag 22 mei werden de provinciale kampioenschappen gehouden in Wildervanck. Merle Bakker van SGVenL deed aan deze wedstrijd mee in supplement D jeugd. Ze begon op balk en turnde een mooie oefening met een flikflak en een arabier erin. Hierna mocht ze haar vloeroefening laten zien. Ze turnde een mooie schroef en overslag-hoeksalto. Op sprong liet ze een half in – half uit zien. Tot slot turnde ze haar oefening aan de brug ongelijk. Tijdens de zolendraai viel ze bijna naar voren, maar gelukkig kon ze het nog net houden maar draaide daarna twee keer rond. Hierdoor werd haar cijfer wel lager. Toch kreeg ze tijdens de prijsuitreiking de bronzen medaille.

Merle Bakker werd derde in Wildervank.
Afbeelding
Plankenkoorts speelt 'De nieuwe schooljuffrouw' Ommen 37 minuten geleden
Afbeelding
Repair Café Hardenberg 1 uur geleden
Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 2 uur geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 20 uur geleden