Afbeelding

Feestelijke opening Heuveltjesbosbad

ma 18 april 2022 Hardenberg

Hoewel het zwembad nog gesloten is zijn er tot nu al ruim 800 abonnementskaarten voor het nieuwe seizoen verkocht voor het Heuveltjesbosbad in Balkbrug. “Voornamelijk via online, maar ook bij de voorverkoopavond bij het zwembad op donderdag 14 april was het nog aardig druk en gezellig. Veel mensen hebben daarbij meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt om een kijkje bij het bad te nemen, wat er alweer mooi en gevuld bij ligt,” vertelt locatiemanager Nathanja van der Bunt. 

Ze kijkt, net als voorzitter Herman Groenewold uit naar het nieuwe zwemseizoen en hoopt op veel zonuren. “Daarbij zijn wij ook zeer opgelucht dat we na twee ‘financieel-zware Corona-jaren’, nu weer klaar staan met z’n allen voor een normaal seizoen,” zegt de voorzitter van het Heuveltjesbosbad, dat op zaterdag 30 april 2022, vanaf 13.00 uur zijn poorten openstelt voor bezoekers.

Feestelijke opening

“Eindelijk weer bezoekers ontvangen zonder dat zij worden beperkt door de corona-maatregelen en een reserveringssysteem. Afgelopen twee seizoenen waren voor het Heuveltjesbosbad op vele vlakken niet makkelijk. We werden genoodzaakt om op korte termijn in te springen op alle maatregelen die Corona met zich meebracht. Des te meer kijken we nu uit naar komend seizoen, aldus Groenewold. “Maar nu het weer kan gaan we er op 30 april samen een spetterende, feestelijke openingsmiddag van maken. Daarbij zal er voor iedereen wat te doen zijn, maar het is dan voornamelijk tijd voor een heerlijke frisse duik,” vult Nathanja het programma over de feestelijke opening aan. 

Nieuwe afdekking

Het zwembad mag dan alleen in de zomermaanden geopend zijn, het werk en het onderhoud loopt het hele jaar door. Zo is er in de afgelopen maanden groot onderhoud gepleegd en wordt er gezorgd voor een compleet nieuwe afdekking op de baden. ‘Vervelen doen we ons inderdaad nooit. Er is altijd wel iets aan te pakken op het terrein van het Heuveltjesbosbad. Zo zijn we in de wintermaanden vooral beziggeweest met klusjes onder dak en met het onderhoud van het terrein rondom de baden, zoals het ruimen van het blad van deze bosrijke omgeving. Zodra het weer beter en droger begint te worden, nemen we de baden altijd onder handen en zorgen we ervoor dat we alles zomerklaar krijgen’, geeft Nathanja aan.

Vrijwilligers

“Momenteel zijn we nog dagelijks druk bezig met de laatste voorbereidingen. Mocht iemand nog wat vrije uurtjes over hebben en zijn steentje willen bijdragen aan ‘de parel van Balkbrug’, meld je dan snel aan als vrijwilliger via www.heuveltjesbosbad.nl. Er is voor ieder wat wils wat betreft de diverse werkzaamheden en we verplichten niks, want alle hulp is welkom. De koffie staat klaar en aan gezelligheid ontbreekt het bij het Heuveltjesbosbad zeker niet’, lacht locatiemanager Nathanja.

Afbeelding
Buiten sporten deze zomer? Wordt zomer-lid bij DTC! Sport Ingezonden 47 minuten geleden
Joy Woelders, Zanger Hans en Lucas & Gea treden op tijdens de Nederlandstalige muziekavond.
Bostheater Gramsbergen opent seizoen met Nederlandstalige muziekavond Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Ommerschans middelpunt van rondwandelingen met gids.
Rondwandelingen Ommerschans Hardenberg 1 uur geleden
Wethouder Alwin te Rietstap kwam het diamanten paar namens de gemeente feliciteren.
60-jarige bruidspaar Schuurman-van den Poll Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere expositie van Ninke Kast Coevorden 1 uur geleden