Afbeelding

Passie- en Paasconcert Urker Mans Formatie in Heemse

ma 11 april 2022 Hardenberg

De Urker Mans Formatie verzorgt op stille zaterdag 16 april 2022 een concert in de Kandelaarkerk aan de Weidebuurt 9 in Heemse. Ze brengt een programma ten gehore met arrangementen van de liederen die op de Passie- en Paas-cd zijn uitgebracht. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ‘De Kruisweg, Eli, Eli, Het is volbracht en Arise My Love.’ Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk, die voor de muzikale omlijsting en enkele solo’s zorgt. Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is vanaf 18.45 uur geopend. 

Bijzonder aan de Urker Mans Formatie is dat bijna alle zangers een solorol vervullen, waardoor hun stemmen nog meer tot hun recht komen. Martin Mans is een gedreven dirigent die, naast het dirigeren, de luisteraars van de nodige informatie voorziet. De avond heeft alle ingrediënten voor een afwisselend programma, waarbij de luisteraar kan genieten van koor- en solozang en instrumentale muziek.

De Urker Mans Formatie is in 2012 ontstaan en brengt voor het elfde jaar een reeks concerten ten gehore. De groep heeft een eigen stijl die geworteld is in het voormalige eiland Urk. De Urker zangers zijn opgegroeid met zingen. Sommige zingen al hun leven lang in een koor of zanggroep, anderen hebben een zangopleiding gevolgd en zijn professioneel geworden. En dat vertaalt zich in een hoog zangniveau. Geestelijke liederen en spirituals brengen zij op gevoelige wijze ten gehore maar ook klassieke werken vertolken zij op professionele wijze. De formatie heeft een Passie- en Paas-cd uitgebracht waarop de arrangementen van deze avond terug te vinden zijn. De cd is in de Kandelaarkerk verkrijgbaar.

Voor het bijwonen van het concert op 16 april 2022 wordt een toegangsprijs gevraagd van 15 euro per persoon. Toegangskaarten kunnen online gereserveerd/besteld worden via www.martinmans.nl of telefonisch via 06-25391903

Afbeelding
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 42 minuten geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Aangrijpende herdenking Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Audities voor 'Alias Maurits' Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Vroomshoopse Boys neemt lastige horde Twenterand 3 uur geleden