Afbeelding

Het verkeersexamen mag weer van start in de Gemeente Hardenberg

do 24 maart 2022 Hardenberg

Na 2 jaar kan eindelijk ook het praktische gedeelte van het verkeersexamen weer doorgang vinden voor de leerlingen van groep 7 en/of 8 van alle basisscholen. Veilig Verkeer Nederland afdeling Hardenberg organiseert op 5 april a.s. het praktijkexamen vanaf de kerk ‘het Morgenlicht’ met een fietsroute door het centrum van Hardenberg.

Op 6 april wordt er gestart in Dedemsvaart vanaf het Sportpark de Citadel. Op beide locaties is een route uitgestippeld waar leerlingen met verschillende verkeersregels te maken krijgen zoals, rotondes, verkeerslicht en diverse voorrangregels. Voorafgaand kunnen zij op 28, 29 en 31 maart deelnemen aan het theoretisch examen in de klas. Het doel hiervan is om leerlingen bewust te maken van hun positie in het verkeer naar aanloop van de overgang naar het middelbaar onderwijs. Handige websites voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen zijn: www.vvnhardenberg.nl hier vind je de fietsroute van Hardenberg en Dedemsvaart om te oefenen. Ook vind je hier een link om te oefenen voor het theoretisch verkeersexamen. www.verkeerspoort.vvn.nl deze link vind je via de site van VVN Hardenberg bij ‘voor scholen’, hier zijn educatieve lessen te volgen via de klas maar ook thuis, als je school niet beschikt over basispoort, via een account.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 11 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 14 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 15 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49