Afbeelding
G. Brokelman

Juf Renée Rouwendal viert jubileum

di 1 maart 2022 Hardenberg

Op dinsdag 1 maart was er feest op Het Palet in Ommen, want juf Renée Rouwendal zit 40 jaar in het onderwijs. Dinsdag werd zij feestelijk onthaald op school.

Juf Renée begon haar carrière in Groenlo op 1 augustus 1979. Er waren destijds 375 sollicitanten. Omdat Renée haar brief aan de kleuters had gericht viel ze op tussen de vele brieven. Na een gesprek volgde de proefles. Met het opzegversje over ‘Hompeltje en Pompeltje’ wist ze de sollicitatiecommissie te overtuigen en kreeg ze de baan. In 1984 verhuisde van school. Ze ging toen werken op de Dennenkamp. Daarna nog een tijdje op de Heidepark in Dalmsholte en toen naar de Laarakkers in Ommen. Als laatste is ze nu alweer jaren werkzaam op Het Palet in Ommen. Juf Renée is een echte kleuterjuf. Tijdens haar loopbaan kreeg ze nog drie dochters, en in die tijd deed ze het wat rustiger aan met werken. Juf Renée heeft ook nog een aantal jaren 1 dag in de week groep 8 gehad. Dat was niet echt haar ding. Zoals altijd deed ze dat met passie, maar het maakte haar niet gelukkig. 

Vandaag is Renée van huis gehaald. Ze werd per koets naar school gebracht. Samen met haar man Gerard. Op school wachtte haar een heuse erehaag en alle kinderen waren op het schoolplein. Ze werd door alle aanwezigen toegezongen. Er was speciaal voor haar een lied geschreven en ingestudeerd. 

Eenmaal binnen wachtte haar de volgende verrassing. Haar drie dochters (één via teams omdat zij in Amerika woont), schoonzoon en kleindochter Fien waren er ook bij. Alle groepen hebben een optreden voor juf Renée verzorgd. Als laatste kreeg juf Renée prachtige cadeaus. Het was een zeer geslaagd jubileumfeestje, waar juf Renée nog lang van kan nagenieten. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 14 minuten geleden
Afbeelding
Ontmoetingsavond GGZ Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Moestuintjes 'in verhuur' Hardenberg 3 uur geleden
Ook de Ierse formatie The Trutones zijn van de partij bij de tweede editie van Stoeterock in Bergentheim.
Stoeterock met drie stevige bands Hardenberg 3 uur geleden