Afbeelding
G. Brokelman

Hardloopspektakel met ruim 400 deelnemers

za 19 maart 2022 Hardenberg

Met het fantastische weer van zaterdag melden zich bijna 500 deelnemers aan de start van de OldemeijerCross. De organisatie van AV Spurt’88 kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Het was aangenaam weer en gezellig druk op de Oldemeijer, genieten voor zowel deelnemers als publiek.  Deze 16e editie van de Oldemeijercross was tevens de afsluitende race van de Vechtdalcrosscompetitie, bestaande uit 5 wedstrijden op de Lemelerberg, in Ommen, Vroomshoop, Zwarte Dennen - Staphorst en Hardenberg. Het prachtige parcours was vanaf de start- en finishlocatie goed te overzien voor het publiek.

Jeugd
Voor de jeugd was een uitdagend parcours van 1250 meter uitgezet. Bij de jongens tot 9 jaar was Stef Nijzink de snelste in een tijd van 5.23. Kris Nijzink won bij de jongens tot 12 jaar in 5:10. Bij de meisjes tot 9 jaar was Puck Seinen de snelste in 5:37. Sophie Willems won bij de meiden tot 12 jaar in 5:07. Bij de jongens tot 15 jaar won Matthijs Onink in 4.33. Inez Spijker was de sterkste bij de meiden tot 15 jaar in 5:19. In deze categorie werd Spurt’88 atlete Jasmijn Lamberink 2e, waarmee ze ook 2e werd in de eindstand van de crosscompetie.

Korte cross

De organisatie had ook voor de senioren het parcours vernieuwd en met een paar extra lussen door het mulle zand het nog zwaarder gemaakt. De 6km werd gewonnen door Robert Gerritsen (ACO) in 23:09. Bij de dames was Aline Kootstra (ACO) de snelste in 25:05. Van de Spurt leden werd Henk Oldehinkel 2e (M50) en Dineke Post liep naar een knappe tweede plaats bij de dames senioren. Ineke Nawijn en Anja Welleweerd werden 2e en 3e bij de dames 50. Dezelfde klassering behaalden ze ook in de Vechtdalcroscompetetie.

Lange cross

Op de 9 km was Danny Koppelman uit Hoge Hexel opnieuw ongenaakbaar. Hij finishte na 3 ronden in 31:48. Bij de dames was Christina Mulder de snelste in 41:49. Van de Spurters werd Martijn Dijkstra derde bij de mannen senioren in 34:12, en daarmee werd hij ook 3e in de eindstand van de competitie.

Alle overige uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nationale dodenherdenking bij het Frits de Zwerver-monument Hardenberg 7 minuten geleden
Afbeelding
Voorbereidingen StoeteRock in volle gang Hardenberg 20 minuten geleden
Afbeelding
Plantenbieb Hardenberg weer geopend Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 20 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 21 uur geleden