Ingrid Wevers, Jeannette Brink, Marieke Zandbergen, Hilly de Vries, Hendrie Heijink, Margret Ticheler, Ineke Hans en Ria van Duiven bij de ingebruikname van de picknicktafel.
Ingrid Wevers, Jeannette Brink, Marieke Zandbergen, Hilly de Vries, Hendrie Heijink, Margret Ticheler, Ineke Hans en Ria van Duiven bij de ingebruikname van de picknicktafel.

Eerste zorgwensen gaan in vervulling

wo 9 februari 2022 Hardenberg

Blije gezichten bij bewoners en personeel van De Meander in Hardenberg, afgelopen vrijdag. Hier kon De Toren de eerste twee wensen in het kader van de wensactie ‘Hart voor de Zorg’ in vervulling laten gaan. Zowel voor de groepswoningen als voor de dagbesteding was er een mooie verrassing.

Op de bovenste etage van de Meander bevindt zich een kleinschalige woonvorm die plaats biedt aan dertien cliënten die te maken hebben met psychogeriatrische problematiek. Zij wonen hier samen in een groepsvorm, met ieder een eigen woning maar ook twee gezamenlijke huiskamers en één gezamenlijk dakterras waar personeel, bewoners en hun familie met veel plezier gebruik van maken. Het is dit dakterras waarvoor Hilly de Vries, Jeannette Brink en Wim Timmer - allen kind van bewoners van de Meander - een wens opstuurden. “Het terras kan een mooie aankleding gebruiken zodat de bewoners hier lekker naar buiten kunnen gaan. Het personeel kan hier genieten van een lekker bakkie koffie in de pauze. Zij verdienen dit zeker”, verwoordt Hilly de Vries hun gedeelde wens.

Die wens kon De Toren op passende wijze in vervulling laten gaan. Mede dankzij de participatie van Houthandel Woertink en Welkoop konden een prachtige picknicktafel en een voederhuisje worden geplaatst op het terras. Ingrid Wevers (verzorgende IG) en Marieke Zandbergen (medewerker Wonen en Welzijn) zijn er heel blij mee: “Het is een prachtige tafel voor ons als personeel om even heerlijk uit te rusten, en voor de bewoners van de twee woongroepen met elk een eigen huiskamer is dit terras nu een nog mooiere plek om elkaar te ontmoeten”. Lees verder op pagina 22.

Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 1 uur geleden
Afbeelding
Ontmoetingsavond GGZ Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Dodenherdenking Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Moestuintjes 'in verhuur' Hardenberg 4 uur geleden
Ook de Ierse formatie The Trutones zijn van de partij bij de tweede editie van Stoeterock in Bergentheim.
Stoeterock met drie stevige bands Hardenberg 4 uur geleden