Afbeelding

Twente heeft het beste ROC van Nederland

ma 20 december 2021 Hardenberg

ROC van Twente heeft voor de derde keer op rij een podiumplek in de landelijke Keuzegids MBO, die maandag 20 december verschijnt. De instelling voor middelbaar beroepsonderwijs sprong er in het oog van de beoordelaars van de onafhankelijke gids weer op positieve wijze uit. Landelijk bezet ROC van Twente opnieuw de derde plaats, wat uniek is voor een ROC met zo’n breed aanbod en deze grootte. Totaal zijn er 40 ROC’s beoordeeld. De Nationale Keuzegids baseert het oordeel op o.a. de beoordeling door studenten.

Bestuursvoorzitter John van der Vegt: “Van alle ROC’s in het land zijn wij het grootste ROC met het breedste opleidingsaanbod én de hoogste score. Geen ander ROC komt hier boven uit. Dat maakt ons extra trots”.

Topprestatie

Naast de landelijke podiumplek, mag een aantal opleidingen van ROC van Twente zich vanaf morgen ‘Topopleiding 2022’ noemen en het daarbij behorende kwaliteitszegel voeren. Het zegel staat voor onderwijs dat kwalitatief van zeer hoog niveau is. Nieuw dit jaar is de ranking per regio. ROC van Twente valt onder de regio Oost, waartoe de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel horen. Hier scoort de mbo-instelling een tweede plek na het Hoornbeeck College. Een overzicht van de toegekende topopleidingen is te vinden op www.rocvantwente.nl/topopleidingen.

Wederom erkenning voor de hele regio: ‘drie keer drie is negen’

Het College van Bestuur van ROC van Twente is trots op het behaalde resultaat. John van der Vegt: “Wauw! Vandaag mogen wij voor de derde keer een podiumplek in ontvangst nemen van de Nationale Keuzegids. Drie keer een derde plek. Mogen we dan zeggen ‘drie keer drie is negen’? Zo voelt het wel. En we staan als grootste ROC met het breedste opleidingsaanbod op de eerste plek. Wat zijn we trots. Een score halen is één ding: vasthouden is minstens zo’n kwaliteit. En dat in een coronajaar, waarin alles anders was dan anders. Het onderwijs is aangepast, we zijn flexibel geweest én dat hebben onze studenten gewaardeerd. Twente is een maakregio met vakmanschap op het hoogste niveau. Hierdoor kan de regio blijven groeien en bloeien. We delen deze trots graag met onze collega bedrijfsopleiders en het bedrijfsleven in de regio. Samen zijn wij ROC ván Twente”.

Trudy Vos: “In alle bescheidenheid: wat een waanzinnige score!!! 1 punt hoger dan vorig jaar. En mooi dat onze opleidingen positief genoemd worden in de Keuzegids. Wat past dat prachtig bij onze regio van ondernemerschap, noaberschap en bouw en techniek. We doen het woord ‘van’ in onze naam eer aan – komt Twente toe! Zoals de Keuzegids schrijft: ’ROC van Twente stond vorig jaar met 66 punten derde in de ranking. Dit jaar zijn dat 67 punten. De school komt daarmee op de tweede plaats te staan in regio Oost en haalt vooral hoge resultaten in voedsel en gastvrijheid, handel, bouw en techniek”. Trots!’ 

Beoordelingen

ROC van Twente heeft in de breedte van het aanbod mooie rapportcijfers in de Keuzegids. ROC van Twente is het beste grote ROC met het breedste aanbod aan mbo-opleidingen; ROC van Twente is derde in de landelijke ranking van beste ROC’s en daarmee één van de beste ROC’s van Nederland; ROC van Twente mag aan 18 opleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2022’ toevoegen; ROC van Twente is nummer twee ‘Beste ROC van de Regio Oost (Flevoland, Gelderland en Overijssel)’; ROC van Twente heeft vier van de vijf sterren gehaald; geen ROC buiten de top drie evenaart deze score.

Duidelijk hoger dan gemiddeld


Praktisch alle opleidingen die ROC van Twente aanbiedt, hebben een score van gemiddeld of hoger. Uitschieters met scores die duidelijk hoger liggen dan gemiddeld of zeer hoog zijn: sport- en bewegingsleider, coördinator sportinstructie, training en coaching (Johan Cruyff College), sport en bewegen, ICT-support, aankomend medewerker grondoptreden, aankomend onderofficier grondoptreden, procesoperator A, procesoperator B, Operator C, mechanisch operator A, mechanisch operator B, allround laborant, analisten (chemisch fysisch analist), muzikant, acteur. Dit jaar waren er ook opvallende stijgers: verzorgende IG, uiterlijke verzorging, particuliere beveiliging, brood en banket, publieke veiligheid en voertuigen.

Keuzegids mbo

In de Keuzegids MBO worden alle mbo-opleidingen van ROC’s met elkaar vergeleken. De uitslag is gebaseerd op cijfers uit de JOB-monitor (studenttevredenheid) en landelijke onderwijsstatistieken.

Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 12 uur geleden