Afbeelding

Priet Proat (Michel Assen)

za 25 december 2021 Hardenberg

Mijn naam is Michel Assen. Ik ben 47 jaar en woon op dit moment 10 jaar in het mooie Gramsbergen. Na een carrière in de horeca en het onderwijs ben ik de financiële wereld in gerold. De laatste jaren heb ik als financieel adviseur bij de Regiobank in Gramsbergen gewerkt. Tot vorig jaar. Sinds 2020 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Michel Assen Hypotheken & Verzekeringen. Mijn expertise bestaat uit financiële planning en advies. Ook ben ik onafhankelijk adviseur in hypotheken en verzekeringen.

Heb je een relatie?

Heb zo’n 20 jaar een relatie met Marjon Koops, we zijn 7 jaar geleden getrouwd. Onze dochter Rosalie is inmiddels 15 jaar en onze zoon Marijn 8 jaar. 

Wat was het hoogtepunt in je leven?

Uiteraard de geboorte van mijn kinderen maar ook zeker onze bruiloft.

Wat doe je in je vrije tijd?

Vrije tijd? In mijn vrije tijd ben ik vooral als vrijwilliger actief. Sinds 2013 ben ik lid van s.v. Gramsbergen en eigenlijk meteen het bestuur ingerold. Ik mag inmiddels 5 jaar voorzitter zijn van de mooiste voetbalvereniging van Nederland. Dit vind ik een eer, en kost inderdaad een aantal uurtjes vrije tijd. Verder vind ik het heerlijk om af te spreken met vrienden en bekenden.

Wanneer en waarom heb je voor het laatste gelachen?

Zojuist nog. Als ik wakker word, staat mijn humeur doorgaans op vrolijk. Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn en hou erg van de gezelligheid, ook al is dit in de huidige omstandigheden lastig. Ik hoop dat we toch een keer van deze ellende af zijn.

Waar word je vrolijk van?

Zaterdag is toch wel de mooiste dag van de week. Als je over het sportpark loopt en ziet de velden vol met sportende kinderen en ouders langs de lijn. Daarna de senioren die (meestal) plezier maken op het veld en hopen dat de meeste teams winnen. Dan gezellig een biertje drinken in een volle kantine.

Ik heb een hekel aan…

Ik kan niet tegen onrecht. Ook niet tegen mensen die alleen maar kunnen horen en niet kunnen luisteren.

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Ik heb een brede muziekkeuze. Luister ook altijd verschillende radiozenders. Helaas maak ik te weinig tijd om rustig een boek te lezen, hier kan ik dan ook geen favoriet aangeven. De laatste theatervoorstelling waar Marjon en ik geweest zijn is Soldaat van Oranje. Dit was geweldig en is ook echt wel blijven hangen. 

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Mijn jas ophangen…..

Nou, Eerst even kijken wie er thuis is en belangstelling tonen. Vragen hoe de dag is.

Wie verdient een lintje en waarom?

Ik ben niet een voorstander van om mensen een lintje te geven. Ook niet voor een vrijwilligersprijs. Wat is belangrijk? De uren die iemand maakt? De verantwoordelijkheid die iemand neemt? De soort werkzaamheden?

Er zijn erg veel mensen die het beste beentje voor zetten en veel belangeloos voor de maatschappij doen. Je doet veel mensen te kort door een aantal personen in het zonnetje te zetten.

Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 44 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 51 minuten geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 2 uur geleden