Helicopterview
Helicopterview

Priet Proat (Aad Kolthof)

za 11 december 2021 Hardenberg

Ik ben Aad Kolthof, 59 jaar en werk als staffunctionaris of de afdeling Financiën van Saxenburgh in Hardenberg.

Heb je een relatie?

Gerrie en ik zijn al bijna 40 jaar getrouwd, we hebben een zoon, twee dochters, een schoondochter, twee schoonzoons en twee (en een halfJ) kleinkinderen.

Wat was het hoogtepunt in je leven?

Hét hoogtepunt heb ik niet, er zijn te veel prachtige momenten om dankbaar op terug te kijken. Onze trouwdag, de geboorte van onze kinderen en kleinkinderen horen daar zeker bij maar ook prachtige reizen vallen wat mij betreft in die categorie.

Wat doe je in je vrije tijd?

In onze vrije tijd trekken we er vaak op uit om te geocachen (=schatzoeken) waardoor je telkens weer op prachtige plekjes komt die je anders nooit zou hebben ontdekt. Daarnaast ben ik actief in diverse besturen, lees graag, probeer wekelijks met mijn broer te fietsen, hou van sport maar mag ook graag op de bank een mooie serie op Netflix bekijken.

Wanneer en waarom heb je voor het laatste gelachen?

Er gaat geen dag zonder lach voorbij. Er gebeuren altijd wel dingen de je aan het lachen kunnen maken en je hierdoor soms net even een andere invalshoek op het leven geven. 

Ik heb een hekel aan…

Mensen die alleen hun eigen belang op het oog hebben. We zijn er niet voor onszelf maar in de samenleving moet je ‘samen leven’ en oog hebben voor elkaar.

Wat is je favoriete muziek, boek of theatervoorstelling?

Mijn favoriete muziek komt uit de jaren ‘80 en ‘90; Electric Light Orchestra en The Bee Gees staan nog steeds in mijn Playlist. 

Mijn favoriete boeken zijn van Agatha Christie, ik denk dat ik ze allemaal wel heb en lees ze met enige regelmaat met plezier ook opnieuw.

We zijn voor Daniël Lohues al een aantal malen naar verschillende theaters geweest en het is altijd weer genieten. Die man is een troubadour die in het dialect met ontroerende liedjes en prachtige verhaaltjes een avond voorbij laat vliegen.

Wat doe je het eerst als je thuiskomt?

Meestal heb ik net tijd om mijn tas aan de kant te zetten en kan ik meteen aanschuiven omdat het eten al op tafel staat…

Wie verdient een lintje en waarom?

Ach, dat vind ik een lastige vraag. Een paar jaar geleden mocht ikzelf ook een lintje in ontvangst nemen maar realiseer me dat je alleen maar mooie dingen samen met veel andere mensen kunt doen, alleen presteer je niet zoveel.

Ik zou de mensen in de zorg wel meteen nomineren. Het verplegend en verzorgend personeel en de vrijwilligers op de afdelingen in het ziekenhuis, onze ouderenzorglocaties of in het hospice die er samen telkens weer de schouders onderzetten om de patiënt of bewoner van de beste zorg te voorzien. Zeker in deze periode waarin door Covid19 telkens weer zoveel van hen gevraagd wordt…

Afbeelding
Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 16 minuten geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 2 uur geleden