Afbeelding

Kerstpakkettenactie in Dedemsvaart

zo 14 november 2021 Hardenberg

In Dedemsvaart worden door de diaconieën van de gezamenlijke kerken (Katholiek, Protestants, Evangelisch) kerstpakketten gemaakt. Deze pakketten zijn bestemd voor gezinnen, eenoudergezinnen en  alleenstaanden die het financieel minder of zelfs moeilijk hebben. Denk hierbij mensen met een uitkering, mensen die werkloos zijn (of zijn geworden), maar het kan ook een gezin zijn waarin sprake is van een scheiding of een alleenstaande met een parttime baan. De mensen hoeven niet perse lid te zijn van één van de kerken.

Via maatschappelijke instanties komt de organisatie aan adressen, maar misschien kent u ook iemand in Dedemsvaart of directe omgeving. Mocht u een adres weten waarvan u denkt deze mensen hebben echt een extraatje nodig, laat het dan weten aan de diaconie/Caritas of gewoon aan een lid van de betrokken kerken. De adressen komen via de diaconieën bij de werkgroep terecht. U kunt tot 11 december adressen doorgeven.

Vorig jaar hadden wij 230 pakketten. Lever dus écht alleen adressen aan van mensen waarvan u zeker weet dat zij het financieel nodig hebben, het gaat in dit geval niet om aandacht. Op 10 en 11 december kunt u helpen de pakketten te vullen, door extra aankopen te doen bij de JUMBO in Dedemsvaart. Er staan daar dan vrijwilligers staan.

Op zaterdag 18 december worden de kerstpakketten gemaakt in ‘De Antenne’, Dedemsvaart.  De inhoud van de pakketten bestaat vooral uit etenswaren die iemand die het niet breed heeft, niet direct zelf zal aanschaffen.  Ook u kunt iets bijdragen aan een kerstpakket, door het brengen van goederen/levensmiddelen (Géén alcohol).                 Dit kan deze zaterdag tussen 9.30 uur en 10.30 uur.  Maar ook tijdens vieringen in de betrokken kerken is het mogelijk om iets houdbaars aan te leveren. De pakketten worden dan diezelfde zaterdag of de maandag voor Kerst, voorzien van een kaartje, bezorgd. Een gift overmaken kan ook op bankrekening NL30RABO 0373713452 van de Diaconie Protestantse Gemeente Dedemsvaart onder vermelding van Kerstpakketactie 2021.

Afbeelding
Voorjaarsmarkt bij Dedemkerk in Dedemsvaart Hardenberg 33 minuten geleden
Afbeelding
Skatepark Kruserbrink feestelijk heropend Hardenberg 45 minuten geleden
Afbeelding
Infoavond over warmtepomp Hardenberg 57 minuten geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Balkbrug trekt weer veel bezoekers Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Nacht van Gebed 31 mei - 1 juni 2024 Nieuws Ingezonden 3 uur geleden